Справу військовослужбовців, які жорстоко знущалися з тварини, розглянуть у Любомльському суді

23 Квітня 2021, 08:10
3423

Державна прикордонна служба категорично засуджує такий вчинок, де на відео зафільмовано жорстоке поводження військовослужбовців Луцького прикордонного загону з дикою твариною, та вважає їх поведінку ганебною.

Про це інформують у ДПСУ.

Як зазначили, особи, які фігурують у відео, а вони виявилися військовослужбовцями строкової служби Луцького прикордонного загону, мають понести заслужену відповідальність.

Нагадаємо, що відразу, як стало відомо про цей випадок (вранці 18 квітня, коли відео з'явилося на одній із сторінок у ФБ), начальник прикордонного загону призначив службове розслідування та ідентифікували «дійових» осіб.

Ними виявилися двоє 20-річних військовослужбовців, яких призвали на строкову службу минулого року. З їхніх слів, події на відео відбулися восени 2020 року, під час несення служби у прикордонному наряді.

За даним фактом відразу проінформували Волинську спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері Західного регіону та територіальне управління Державного бюро розслідувань (м. Львів), на адресу яких будуть направлені і матеріали службового розслідування з метою прийняття правового рішення.

Також результати службового розслідування будуть направлені Громадському інспектору з охорони довкілля для складання адміністративних документів за жорстоке поводження з твариною.

Крім цього, відносно військовослужбовців склали адміністративні протоколи за порушення правил несення прикордонної служби, які направили до Любомльського районного суду.

«Керівництво прикордонного загону докладе усіх зусиль, щоб військовослужбовці відповіли за свої вчинки відповідно до законодавства. На даний час ці військовослужбовці відсторонені від служби та не залучаються до охорони державного кордону. Нам дуже прикро від того, що у лавах прикордонників можуть траплятися люди, які здатні на таку жорстокість», – йдеться в дописі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024