Військовослужбовці Луцького прикордонного загону жорстоко знущалися з тварини. ВІДЕО 18+

18 Квітня 2021, 20:41
6082

Прикордонники Луцького прикордонного загону зі зброєю знущалися з тварини.

Відео опублікували на сторінці зоозахисників «Kovel Animals» у фейсбуці.

Те, що на відео саме прикордонники, підтвердила речниця Луцького прикордонного загону Маргарита Вершиніна у коментарях під відео із жорстоким поводженням з сарною.

«Як представник Луцького прикордонного загону запевняю, що Державна прикордонна служба категорично засуджує поведінку, яка зафільмована на відео. Ще більш прикро від того, що над твариною знущаються ті, хто покликаний захищати і допомагати.

Завдяки оприлюдненню цієї ганебної ситуації швидко вдалося встановити осіб, які фігурують на відео. Це двоє військовослужбовців строкової служби одного з підрозділів Луцького прикордонного загону. З їхніх слів, ситуація мала місце восени минулого року.

Зараз за даним фактом триває службове розслідування, результати якого будуть направлені до відповідних правоохоронних органів, для прийняття правового рішення та притягнення військовослужбовців до відповідальності», – написала Маргарита Вершиніна.

Відео ТУТ (18+). Увага – у відео присутнє жорстоке поводження з тваринами.

1

Довідково:

Адміністративна відповідальність передбачена статтею 89 Жорстоке поводження з тваринами у Кодексі України про адміністративні правопорушення

Жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, - тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, пропаганда жорстокого поводження з тваринами - тягнуть за собою накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Насильницькі дії стосовно тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, - тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Кримінальна відповідальність передбачена статтею 299 Жорстоке поводження з тваринами Кримінального кодексу України.

Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій - караються караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, - караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Дії, передбачені частинами першою або другою статті 299 Кримінального кодексу України, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, - караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024