Волонтери просять підтримати дівчинку з Любомля, у якої тато-снайпер героїчно загинув на Донбасі

13 Січня 2020, 13:06
Дарина Федчишин 2857
Дарина Федчишин

На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону». Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти: нею є жителька Любомльщини – донька загиблого в зоні АТО воїна.

По це інформує Волиньпост.

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.

Саме сьогодні, 13 січня десятий день народження святкує Дарія Федчишина . Дівчинка є молодшою дочкою загиблого воїна, відважного добровольця, Героя та патріота Федчишина Анатолія під позивним «Білий». Він із братом були першими з району, хто добровільно зголосився на фронт, вступивши до лав «Правого сектора». Анатолій був професійним снайпером.

Разом із братом вони служили у Донецькій області в батальйоні територіальної оборони «Дніпро-2» у мобільній розвідувальній штурмовій групі. За час служби в АТО Анатолій пройшов близько 60-ти боїв, інколи й по два у день.

Загинув Герой разом із 4-ма побратимами 10 серпня 2014 р. під час оборони блокпосту поблизу горезвісного Іловайська. Без годувальника залишилась дружина і двоє маленьких донечок.

Даринка навчається уже в третьому класі Любомльської гімназії. Успішність хороша, найбільше їй подобаються математика, трудове навчання та малювання.

Дівчинка відвідує музичну школу, вчиться грати на бандурі, а також бере приватні уроки з англійської мови. А з нового навчального року почала відвідувати театральний гурток і навіть уже встигла зіграти в двох виставах.

Дівчинка – велика мрійниця і дуже любить переглядати різноманітні мультфільми про принцес та фей, а також любить читати книжки з повчальними історіями, віршами, казками, приказками та прислів’ями.

Читайте також: Донька загиблого Героя з Любомля взяла участь в обласному фестивалі

Дівчинка у всьому намагається копіювати свого татка. Він був і залишиться справжнім орієнтиром у житті. Навіть коли сідає їсти і на столі нова страва – обов’язково запитає чи тато це любив і «вилиже» тарілку коли почує ствердну відповідь. Дитині було лише 4 роки коли
її тато загинув у бою з окупантом, проте вона пригадує історії, що пов’язані з її татусем, які встигла забути навіть мама.

Та попри непоправну втрату Даринка дуже чуйна дитина. Вона завжди переживає, коли хтось сумує, а тим більше, коли це рідні. Дитина не знаючи що сказати, просто підійде, обійме і кудись зникає втома та образи.

Мама говорить: «Це наше сонечко! Вона дуже часто хоче хоч чимось допомогти. Коли я починаю прибирати в хаті Даринка скрізь ходить за мною і пропонує свою допомогу: то підніме папірець, то помиє тарілку, то на поличці прибере. Я радію з того, що росте справжня мамина помічниця».

Читайте також: Загиблий Герой АТО Анатолій Федчишин у спогадах рідних

Мама дівчаток Галина Миколаївна тяжко працює, щоб забезпечити донькам гідне життя. Найбільші труднощі, звісно ж, виникають із чоловічою роботою, яку, нажаль, мама сама ніяк не може зробити. А ще – діти ростуть дуже швидко, а тому завжди актуальні речі та взуття. Тим більше, що розмір Даринки трохи більший ніж був у Вікторії і вона не може доношувати речі старшої сестрички.

Інформація для благодійників: ФЕДЧИШИНА ДАРИНА – 10 років (13.01.2010). м. Любомль. Ріст: 136; Розмір взуття: 35

Бажаєте підтримати дитину – переказуйте кошти на Natali Sky (Приватбанк: 4149-4991-2177-2535 Скиба Наталія Миколаївна, головний координатор).

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024