Любомльське територіально-медичне об’єднання забрало свої податки у міської громади

13 Грудня 2018, 21:43
Любомльське ТМО 9408
Любомльське ТМО

На позачерговій сесії районної ради депутати практично одноголосно прийняли рішення про зміну юридичної адреси Комунального неприбуткового підприємства «Любомльське ТМО Любомльської районної ради» та визначили місцезнаходження його офісу за адресою: Волинська область, Любомльський район, село Згорани, вулиця Садова, будинок 30. Це означає, що відтепер понад 2 мільйона гривень податків за рік йтиме у бюджет райради, а не Любомльської ОТГ.

У середу, 12 грудня, після вшанування полеглих захисників України, вітань депутатів, які святкували дні народження у міжсесійний період, зацікавлені сторони у вирішенні цього питання взялися доводити свою «правду» перед обранцями народу.

«Вчора засідала постійна комісія ради з питань планування, бюджету та фінансів. Депутати, які були в її складі, розглянули це питання і рекомендували мені скликати позачергову сесію та невідкладно його розглянути», – звернувся до присутніх голова районної ради Микола Сушик.

З цього питання доповідав заступник голови РДА Олександр Бурихайло, який наголосив, що таке рішення дасть можливість у подальшому оперативно закривати фінансові «діри»:

«До Любомльської райдержадміністрації звернулося територіально-медичне об’єднання з проханням вирішити питання щодо перереєстрації юридичної адреси. Ви всі знаєте, що районний бюджет на сьогоднішній день потерпає від нехватки коштів: не вистачає фінансових ресурсів ні на програми медицини, ні на програми освіти, ні на співфінансування. Грошей вкрай мало. Всі добре усвідомили проблеми, які виникали із виплатами заробітної плати лікарям. Як це питання важко і з великими потугами вирішувалося. Щоб у подальшому не допустити подібних ситуацій, з перереєстрацією вдасться поповнювати районний бюджет і за потреби депутати райради вирішуватимуть, на які об’єкти слід виділяти кошти.

У першу чергу це потрібно для того, щоб зберегти ТМО, тому що воно на грані розвалу, адже фінансувати його нічим. На нарадах за участі керівників ОТГ знайти спільну мову не вдалося. Адже одні громади за те, щоб співфінансувати ТМО, інші кажуть, що хочуть робити своє. Тому адміністрацією створено робочу групу, яка за дорученням голови РДА, напрацьовуватиме механізми подальшого фінансування медичного об’єднання.

На сьогодні виникло нагальне питання, щоб у районному бюджеті були кошти, які спрямовуватимуться лише на вирішення медичних питань. Тоді районна рада зможе співфінансувати з ОТГ. Власність ТМО залишається у районної ради. Це питання не виходить за межі її компетенції, вона має повне право перереєструвати юридичну адресу медичного закладу, фактична залишається там, де й була. Генеральний директор той самий, як і лікарі, нічого для людей не змінюється», – підсумував виступ Олександр Бурихайло.

«У статті 3 Конституції України йдеться: «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю», – звернувся до присутніх генеральний директор ТМО Володимир Дибель. – У всіх районах медицина підтримується першочергово, а в нас, на жаль, потрібно випрошувати гроші. У вересні виникла велика проблема із заборгованістю заробітної плати нашим працівникам.

Ми не змогли домовитися з Любомльською ОТГ про виділення коштів на її ліквідацію. Тоді на сесії депутати та керманичі міськради, вділивши лише 100 тисяч гривень, принизили всіх лікарів, які працюють понаднормово, рятують життя. Адже люди в білих халатах змушені були прийти і просити виплатити їм чесно зароблені гроші. Це було схоже на милостиню.

Читайте також: Любомльська громада: депутати не дали коштів на погашення зарплат медпрацівникам

Аби в подальшому не виникало подібних ситуацій, ми порадилися і вирішили перереєструвати ТМО у Згорани і забрати з міської ОТГ своє ПДФО. Це чесно і справедливо! Я взагалі не можу зрозуміти логіки Любомльської ОТГ: її представники казали, коли ми зверталися до них, що ви ж власність районної ради, хай вона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася. Тепер ми повністю переходимо у її підпорядкування, які питання?» – наголосив Володимир Юрійович.

Очільник Любомльської ОТГ Роман Ющук спробував достукатися до депутатів і закликав не приймати «популістське рішення», яке не принесе ніякої користі.

А для кого не принесе? Для Любомльської ОТГ, адже за словами Романа Васильовича, у 2018 році у бюджет ОТГ надійшло 1 мільйон 150 тисяч гривень ПДФО із працівників саме ТМО. Погодьтеся, це немала сума. Звісно, хто ж захоче втрачати такий ласий шматочок, при цьому не допомагаючи вирішувати фінансові проблеми, а перекладаючи все на плечі районної ради, у чиїй власності перебуває ТМО.

Майже годину тривали словесні баталії, активну участь в яких брали заступники міського голови Микола Оніщук та Олег Зламанюк, депутати Любомльської ОТГ Василь Богуш і Микола Троць, голови райради і РДА Микола Сушик та Олександр Устименко, депутат райради Богдан Маліновський та інші.

Виступає Микола Оніщук.

Виступає Олег Зламанюк.

Виступає Микола Троць

Виступає Олександр Устименко

Виступає Володимир Дибель

Згоранський сільський голова Олександр Лукашук висловив свою позицію із заміни юридичної адреси КНП "Любомльське ТМО Любомльської районної ради.

Коли емоції стихли, а гору взяв здоровий глузд, 20 депутатів підтримали перенесення юридичної адреси ТМО з Любомля до Згоран, двоє утрималися.

Депутати на сесії районної ради
Депутати на сесії районної ради

Депутати на сесії районної ради
Депутати на сесії районної ради

Депутати на сесії районної ради
Депутати на сесії районної ради

 

Коментарі
14 Грудня 2018, 00:13
Дибаль "молодець"!!! Обкрутив усіх і навіть кіївських гостарбайтерів... Після такого "рішення" кіївські можуть пакувати чемодани....
14 Грудня 2018, 00:25
Ну добре, матимуть вони тих 2 мільйона ПДФО, і що далі? Всеодно це проблем з фінансуванням медицини в район остаточно не вирішить. А от ймоврність проср*ти ТМО в інший район залишається
14 Грудня 2018, 00:29
Дивлячись на ці перепетії я бачу так. 1. Міського голову можна зрозуміти з дефіцитом бюджету мінус 13млн. він як очільник громади яка його вибрала переживає перш за все за свої школи 11 шкіл 8 садочків ! Що буде коли підійде вересень і небуде як утримувати данні установи ?що він скаже дітям ,батькам ?це прямий обов’язок Ющука(школи,садочки )
14 Грудня 2018, 00:36
2. На рахунок Дибеля! Він теж як ГОСПОДАР нашої з вами лікарні найкращої в області(кваліфікацію деяких лікарів не берем до уваги) бореться за гідну зарплату і утримання данної установи в належному стані! Він як ніхто переживає за її долю це при ньому вона будувалась і добудовувалась!
14 Грудня 2018, 00:47
3.А винні в усьому на мою думку ці два Порошенківскі довірені особи «Гастарбайтери» голова РДА Устименко і заступник Бурихайло ! Це їхнього патрона Порошенка і уряду прямий обов’язок забезпечити зарплату лікарям ,обслуговуючому персоналу,енергоносії в повному обсязі! А вони зіштовхують нам з вами лобами ,підводять так що винні з/п лікарям ОТГ,перереєстровують юридичну адресу і т.д замість того щоб поїхати в Київ до своїх ШЕФІВ і дофінансувати лікарню в повному обсязі
14 Грудня 2018, 00:55
4. Одного чого неможу зрозуміти це позицію Сушика? Як ти міг повестися на БППшну свору?тебе вони використали в своїх цілях як сліпе кошеня ! Твоя політична кар’єра і партії «Свобода» в Любомлі завершена,Любомльчани вам свободівцям не забудуть цього вчинку НІКОЛИ ! Гостарбайтери поїдуть через чотири місяці ,а ви залишитесь і депутат валютник Самолюк теж ,люди запитають про ваш вчинок
14 Грудня 2018, 01:14
То Сашка Згоранець порішав щоб в Згорани їздити прокапуватись
14 Грудня 2018, 01:25
Посадіть всіх районних депутатів, які за це голосували у фури Данилюка разом із ним та Дибелем, Сушиком і двома гастролерами з Києва та з написом зрадники відправити на передову в АТО
14 Грудня 2018, 01:27
До чого дожив я Любомль, хто ним кнрує - Ющук безвольний, Зламанюк неграмотний, Богуш алкоголік, Троць меннт.<br/>Любомль ці кому ви доручили місто? Женіть цих бездарів з міста!
14 Грудня 2018, 02:04
Походу Порохоботам пора збирати речі та швиденько втікати до Києва. Бо мусорніки під районну раду вже їдуть
14 Грудня 2018, 02:08
Школи і садочки міста теж хочуть перереєструватися у Згорани)))).. Там зарплату освітянам платять більшу ніж у місті, курси оплачують))... А згоранцям необхідно терміново створити своє ОТГ...пошиєте всіх у дурні, заживете на ці мільйони )))
14 Грудня 2018, 02:22
Юрійович, дякую турботу, ви справжній господар, хоча признаюся що раніше вас не долюблював<br/>Не розумію позицію Троця - невже йому мало базару, хоче мати свої проценти в міськраді?
14 Грудня 2018, 09:05
Ви там з Дибальом сначяла лікувати навчітся. Кого не запитай то чуть в Любомлі не залічили, то око, то вухо то горло то серце... після Вас в Луцьку та Ковелі вже заї...лись перелічувати. А діагнози шукають в гуглі!!! Вже не кажу про летальні случяї. То просто жесть. Ну зато не ЦРЛ а ТМООО!!!! Шоб в руководства больниці була велика зарплата
14 Грудня 2018, 09:45
Дибелю великий привіт! Жди в себе делегацію, ми тобі пояснимо, що вчителі це професія, а медики Любомля це профани
14 Грудня 2018, 10:46
Читаючи оці коментарі, хочеться Вас запитати чи вим кращі за них всіх? Все на що здатні , це писати анонімні коментарі який Дибель поганий, влада погана . Почніть перш за все з себе , а то ваших мізків дійсно не врятує ні один лікар , бо їх немає. Чому ж ви всі звертаєтесь в Любомль ТМО , а не в Ковель чи Луцьк відразу.? Не звертались , не було б кого лікувати , лікарню закрили , ваша проблема була вирішена. Вчитель це професія , не спорю. Тільки більша половина дітей ходить до рипетиторів. Професіонали не справляються ! Не біжить до профанів , по ночам з температурою 37. 3. Їдьте в Луцьк, вас там точно чекають
14 Грудня 2018, 11:46
Любомльське територіально-медичне об’єднання забрало свої податки у міської громади. А де наші податки і у кого їх можна забрати? Ярослава? А чого нам треба бігти лікуватись в Ковель та Луцьк? Може краще провести люстрацію лікарів і взяти тих, кто розуміється в медицині? І не треба забувати, що навчання лікарів, їх курси, фінансування лікарні відбувається за державні кошти. А державних коштів не має, є наші з вами гроші у вигляді податків, частина з яких йде на медицину. І ми маємо повне право спитати з лікарів, як вони лікують. А якщо головний лікар не може забезбечити лікарів умовами праці, зарабітною платою, то треба вирішувати питання з керівником. Місцевий, назвав Дибеля господорем нашої лікарні. Це що, його власність? Люди, це ми господарі, які наймаємо людину крувати. Не забувайте про це.
14 Грудня 2018, 12:11
Шановні депутати районної ради.. Не тим шляхом ви пішли.. Заробітна плата медиків оплачується державою, а не місцевою владою... У &quot;заїжджих генералів&quot; діти і онуки тут до садочків і шкіл тут не ходять, вони через кілька місяців поїдуть назад у Київ, а от вам тут жити ще.. Ви стали на &quot;стежку війни&quot;.. Коли не буде чим опалювати і утримувати садочки і школи за кілька місяців, то вам (а з половина депутатів мешкає у місті) а ще і медикам скажуть, щоб забирали своїх дітей у садочки та школу Згоран, а там на всіх місця може не вистачити, а на тих 1,5-2 мільйони не добудуєш...Ваше рішення не вкладається в здоровий глузд... Чому шановні депутати не були такими активними минулого року, коли освітянам бракувало коштів.. і Пані начальниця була змушена врізати усім педагогам зарплату...
14 Грудня 2018, 12:22
Список продажних місцевих депутатів жителів м.Любомль Самолюк Леонід «Свобода », Маліновський Богдан«Аграрна», Згоранець Олександр «Радикальна», Данилюк Віталій«БПП» запам’ятайте ці прізвища скоро будуть просити вашого голосу
14 Грудня 2018, 12:27
&quot;Шановні&quot; педагоги, у вас зарплата майже вдвічі більша ніж в лікаря, а вчились ви в два рази менше ще й заочно, і це ви хочете люструвати лікарів??! Ви дочекаєтесь що тут <br/>їх не залишиться- не хочуть вони працювати за 3600 і слухати ваші пратензії щодня. Поцікавтеся скільки лікарів залишило ТМО за останній рік.
14 Грудня 2018, 12:32
А де до повного комплекту ловеласи Жолоб та льонька Богдан, без них цей цирк неповний
14 Грудня 2018, 13:52
Шановний Ніхто не люстує лікарів.. Мове йде про те, що і лікарім і педагогам заробітну плату платить держава..а не місцева влада. Так по цілій Україні.. <br/>А у педагогів дійсно велика зарплата.. Вже всі вчителі порозбирали земельні ділянки у місті, побудували особняки із великими заборами, кожного літа відпочивають чи то в Туречччині, чи на Канарах.. А постійте біля шкіл і подивіться на яких авто приїздять вчителі на роботу.. не то що лікарі)).. А конкурс який на вчителя... відбою нема від охочих
14 Грудня 2018, 13:52
Непотрібно дискутувати хто в нашому суспільстві потрібніший лікарі чи вчителі!Потрібно бути повному ідіоту щоб працюючи в Любомлі а податки віддавати в Згорани,завтра вони об’єднаються з Шацьком і що тоді?
14 Грудня 2018, 14:08
Треба бути повному ідіоту, щоб лишити лікарів без зарплати!!!! Якщо порох не хоче дати гроші бо його прибліжонниї тут не лікуються, дайте ви, де лікуєтесь ви, та ваші родичі, чи може ви з температурою чи срачкою їдете в ковель?
14 Грудня 2018, 14:20
Так ми і даємо гроші лікарям коли не звертаємось ,не лікують вони нас поки непомажеш!І не розказуйте нісенітниць не один лікар ще не розрахувався ,а медсестри і техпрацівникі Так вони не можуть вижити на таку зарплату
14 Грудня 2018, 16:20
Список продажних місцевих депутатів жителів м.Любомль Самолюк Леонід «Свобода », Маліновський Богдан«Аграрна», Згоранець Олександр «Радикальна», Данилюк Віталій«БПП» запам’ятайте ці прізвища скоро будуть просити вашого голосу.<br/>Відсутній здоровий глузд....
14 Грудня 2018, 17:29
Правильно зробили бо всерівно ті гроші пішли б на зарплати міським чиновникам, або на непотрібні площи і стадіони кошторис яких має багато заптань
14 Грудня 2018, 18:26
Сьогодні мер і компашка -&quot;25&quot;- підняли знову собі зарплату до 8.6 млн.грн./рік.Ура!
14 Грудня 2018, 18:43
Тобі до нього ще далеко с.ати!
14 Грудня 2018, 18:57
Прийде на все свій час...
14 Грудня 2018, 20:40
8.6 мільйона на зарплати!!! - недаром вони так дупу деруть, ласий шматок для них лікарські гроші, совість би мали
14 Грудня 2018, 20:40
про все,що написано,є і правда,і образи один до одного Дійсно,сьогодні на сесіЇ м/ ради чиновники вирішили добавити собі до фонду зарплати 2,5 млн грн,хоча 11 депутатів були проти цього рішення,мотивуючи ,що ці гроші повинні піти на дороги,освітлення та інше. Всіх мести під одну мітлу не можна. Якщо про щось писати,треба знати про що. Список депутатів м/ ради,хто проголосував за підтримку рішення про надбавку до кошторису заробітноЇ плати є в редакціЇ газети Наше життя,бо на сайті м/р цього не побачите. після цього зробіть оцінку кожного депутата м/ради,і про це все розкажіть жителям громади,
14 Грудня 2018, 20:51
Який Троць не є,але сьогодні він був ініціатором того,щоб не збільшувати фонд заробітноЇ плати чиновникам громади.
14 Грудня 2018, 21:41
АТЕПЕР, ХТО ПОРАХУЄ СЕРЕДНЮ ЗАРПЛАТУ В НАШІЙ МІСЬКРАДІ І ПОРІВНЯЄ ЇЇ З МЕДИКАМИ
14 Грудня 2018, 22:08
Дибаль розумна людина, він і так довго терпів цих диб@лів що сидять в міській раді. А що перевів гроші в районну раду йому респект, мільйони податків потрібно спасти від бариг мера, та двох заступників! Сушик набагато мудріший отих трьох вискочок.
14 Грудня 2018, 22:19
&lt;p&gt;Щось мало мер захотів всього 2.5 мільонів! Він набагато більші апетити має, напевно ще буде не одні корегування бюджету. Зарплату свою у 47800гр. хоче дотягнути до 74000г. А хто проголосував за це так всім зрозуміло, всі шістки, жополизники, неукі із команди мера під назвою ,,народний контроль&amp;#39;&amp;#39; .&amp;nbsp;&lt;/p&gt;
14 Грудня 2018, 22:20
Ваша зарабітна плата - Любомльських лікарів, відповідає вашої кваліфікації. Всі тікають з Любомльської лікарні лікуватись або в Ковель, або в Луцьк, а там всі з вас сміються та матюкають. А звертаємося тому, що більш нікуди і вибору не маємо. Не всі мають можливість зразу їхати в іншу лікарню, але через пару днів, ви самі, лікарі, визнаєте що не можете лікувати і кажете, щоб ми їхали лікуватись в Луцьк, Ковель та інші лікарні.
14 Грудня 2018, 22:33
Що ти мелеш? Зарплата мера чистими на руки разом з надбавками і преміями 21 000 гривень ,зайди на сайт декларацій
14 Грудня 2018, 22:54
А що так можна, взяти та перевести свої податки в Згорани? Я також хочу свої податки туди платити! Підкажіть як це реально зробити? Я підприємець плачу до 700тисяч в рік податку + ще земельний, зараз ці придурки його ще збільшать! А віддачи чи допомоги від мера не дочекався, він як не з світу сього! Підкажіть як перевести свої податки в Згорани!?
14 Грудня 2018, 23:10
Люди ви бачите як мера трасе? Підкосилося кріселко під ним! З нового року чекаємо нового підвищення податків від клоунів міської ради, за нерухомість, землю, воду, світло, мусора, за автомобілі, за собак, котів курей! Ці ідіоти більше нінащо не здатні, мозгів не вистачає. Підвищення за садік, збір в школах, скорочення спеціалістів і це все чекаймо в 2019році. За кого голосували на того і дивіться.
14 Грудня 2018, 23:32
В нас дійсно лікарня найкраща в області, більшість дебілів які пишуть ці коментарі цього ніколи не зрозуміють ніколи, вони отримують зарплату 40 чи 50 тисяч і можуть собі поїхати в Луцьк а я не маю таких можливостей і звертаюсь до них і знаю що вони найкращі
14 Грудня 2018, 23:46
Повністю підтримую! Дибалю Та Сушик велике вам дякую за мудре рішення. Так тримати, спасати потрібно не тільки лікарів та лікарню, а і вчителів та дітей, від цих злодюг під номером 25₴
14 Грудня 2018, 23:56
Побійтеся Бога,не обливайте один одного брудом і Ющук і Дибель якісні господарі і менеджери в своїх галузях.Винна у всьому теперішня Порошенківська влада столиці,області,районі ! Це вони не забезпечують лікарів і свої прогалини перекидають на Любомльські ОТГ , ГАНЬБА
15 Грудня 2018, 00:14
Микола Сушик ти молодець, так взути Ющука! Оце ти і придумав! Правильно показав йому його місце в стойлі. Так тримати.
15 Грудня 2018, 00:15
Корінь зла - Сущик з Вишнева, дякуючі цій вискочці весь Любомльський район тріщить по швам.
15 Грудня 2018, 00:17
Микола Сушик ти молодець! Так просрати район ще ніхто не зміг: пенсійний, статистика, тмо.... що далі?
15 Грудня 2018, 00:24
Ми тут один одного обсираєм, а представники держави &quot; гастарбайтери&quot; замісь того щоб вирішувати питання в міністерствах, в яких вони себе вільно почувають, йдуть легшим шляхом зіштовхують нас лобами, щоб ми не мали часу думати про бездарність центральної влади. Через деякий час вони поїдуть на свої вілли в теплих краях, а ми залишимось тут жити обісрані один одним.
15 Грудня 2018, 11:14
Якщо Сушик, такий якісний менеджер, то чого ми так погано живимо? Може ми якісь не такі? За скільки років, як він покращив життя людей района? Да ні як! А від того, що лікарня змінила свою юридичну адресу, краще лікарі лікувати не будуть, як були благодійні скриньки, так і залишаться, як брали хабарі, так і будуть брати, як була лікарня бізнесфірмою, так і залишиться. І взагалі що нам від того, яка буде адреса у лікарні?
15 Грудня 2018, 12:05
Якщо поміняти юридичну адресу першої школи, чи садочка, то що там перестануть скидатися грішми? Гроші потрібно давати скрізь і всюди! Така в нас місцева влада, поки самі ненажруться простим людям тяжко буде жити.
15 Грудня 2018, 12:13
Який Сушик менеджер ?такого ніде небуло написано даже його ботами,він популіст і все
15 Грудня 2018, 12:27
А хто хороший менеджер, можливо Ющук або Оніщук? Вискочкі малолітні! Допрацювалися що лікарі прийняли рішення в згорани втікати, скоро і вчителі туди переберуця та лізгосп. І що вони понароблювали, людей порозсварювали?
15 Грудня 2018, 12:34
А Микола Миколайович Сушик хороша людина та господарь видний. Завжди вислухає, порадить, допоможе. Старається для всього району, а не для окремих вулиць, чи під'їздів! В міській раді крім брехні і ненависті немає чим похвалитись! В народі говорять з грязі в князі, ось як можна охарактеризувати любомльське керівництво!
18 Грудня 2018, 19:50
нам би Троця мером, то порядок скрізь був би, а не тих засранців, що тільки про свої кишені дбають
19 Грудня 2018, 15:52
Підтримую!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024