Президент України про черги на «Ягодині»: «70% – це «човники» й автомобілі, які їдуть транзитом»

24 Травня 2017, 17:00
2382

Однією з причин виникнення чималих черг на пункті пропуску «Ягодин» є регулярний рух торгашів та автомобілів на іноземній реєстрації, на яких пересуваються українці.

Про це йшлося під час наради в стінах Волинської ОДА за участю президента України Петра Порошенка, – пише ІА «Волинські новини».

У рамках робочого візиту на Волинь президент відвідав пункт пропуску, де помітив значні черги автомобілів.


З його слів, така ситуація є неприпустимою, особливо враховуючи те, що вже в червні цього року українці отримають змогу пересуватись Європою без візи.

«Я вважаю неприйнятним, коли на «Ягодині» 160 автомобілів стоїть у черзі. А інколи і 700 авто, по 2-3 доби стоять люди. Такого не має бути», – висловився президент.

Також він зауважив, що більшість автомобілів в черзі – це так звані «торгаші» та особи, які мають автомобілі на іноземній реєстрації.


«70% черг – це «човники» та автомобілі, які їдуть транзитом. Лише 30% – ті, хто спокійно перетинає кордон», – зазначив Петро Порошенко та закликав міністрів та силовиків забезпечити нормальні та гідні умови для перетину кордону громадянами.



Цю інформацію підтвердив під час наради і голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко. З його слів, більшість автотранспорту, який стоїть в черзі, – це так звані «транзитники», які перетинають кордон кожні 5 або 10 днів.


Читайте також: Президент України вже відвідав «Ягодин» і навіть поспілкувався з учасниками прикордонного руху

«Ягодин»: Порошенка обурило, що через його візит призупинили роботу пункту пропуску

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024