Президент України вже відвідав «Ягодин» і навіть поспілкувався з учасниками прикордонного руху

24 Травня 2017, 14:48
2835

Президент України Петро Порошенко у рамках робочої поїздки відвідав митний пропуск «Ягодин» на українсько-польському кордоні.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Начальник Волинської митниці Державної фіскальної служби Віктор Кривіцький наголосив, що пункт пропуску «Ягодин» – найпотужніший пункт пропуску на західному кордоні України.

«Державна митна служба України у 2011 році завершила реконструкцію пункту пропуску «Ягодин», що  здійснювалася в рамках виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2010  № 357.

У результаті проведеної реконструкції, вартість якої склала 80,2 мільйона гривень,  у пункті пропуску  «Ягодин» функціонують 26 смуг руху із забезпеченням їх повного  розмежування на  «зелений» і «червоний коридори» та використанням модуля «фільтр пункту пропуску».

Пункт пропуску обладнано сучасними інспекційно-оглядовими  рентгеноскопічним і ваговим  комплексами, а також системою відео спостереження», – розповів начальник Волинської митниці ДФС.

За його словами, у 2017 році планують освоїти 24,25 мільйона гривень, аби здійснити роботи з облаштування відеоконтролю.

Як стверджує головний митник, за добу через «Ягодин» можуть проїхати 3000 легкових автомобілів, 75 автобусів, 800 вантажівок та 8500 пасажирів.

«Впровадження безвізового режиму призведе до суттєвого зростання транспортного навантаження на інфраструктуру Волині та збільшення пасажиропотоку через територію області, сприятиме розвитку багатьох сервісів, дасть поступальний імпульс малому і середньому бізнесу.

Відповідно зростуть надходження до скарбниці громади, з’являться додаткові можливості фінансування інфраструктурних і соціальних проектів у багатьох районах, в тому числі транспортні маршрути та відповідні торгівельно-сервісні зони в місцях транзитних сполучень та значних транспортних розв’язок», – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

На завершення перебування на території пункту пропуску, Глава держави особисто поспілкувався із громадянами – учасниками прикордонного руху.

Коментарі
24 Травня 2017, 23:47
Усе так гарно. А чому ж черга вантажівок на 15 км протяжністю? Так чому ж взагалі існує така професія як "човник"?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39