«Відкрита розмова «без купюр», – Ігор Гузь презентував програму дій на наступні 5 років

24 Червня 2019, 18:31
1721

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь вдруге балотується до парламенту. О

Офіційне висунення Ігоря Володимировича як кандидата у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №19 у порядку самовисування відбулося 23 червня у Нововолинському центрі дитячої та юнацької творчості.

Він презентував програму дій на наступні 5 років. Максимальна відкритість до людей, підзвітність виборцям, об'єднання активних людей навколо цікавих проектів, а також розвиток спорту, туризму, культури, залучення інвесторів – ось основні акценти, на яких Ігор Гузь планує зосередитися у своїй роботі.

Під час висунення в одному залі зібралися голови і представники 12 об’єднаних громад округу, депутати різних рівнів, освітяни, працівники культури та медицини, громадські діячі та спортсмени, молодь. Завітав на захід, аби підтримати свого колегу, народний депутат України Володимир Парасюк.

Розпочали із відеозвіту про роботу Ігоря Гузя. У ньому представник громад, шахтарі, громадські активісти, розповіли, як разом із Гузем працювали 5 років заради залучення додаткових коштів, порятунку копалень, розвитку культури, фундації нових фестивалів, облаштування рекреаційних зон тощо.

«Це перший депутат, який надав нам допомогу». «Він постійно з народом, спілкується із людьми». «Хто раніше був тут депутатом, ми не знали. А той – скрізь. Побільше б таких депутатів». «Я думаю, що в нього гарне майбутнє» – різні люди із сіл та міст Прибужжя високо оцінили роботу свого мажоритарника.

«Відкрита розмова без купюр», – із цих слів розпочався виступ депутата і так описав формат спілкування з людьми парламентар.

Депутат повідомив, що за майже 5 років роботи він відвідав 98% засідань Верховної Ради, принципово не кнопкодавив та максимально використовував депутатські запити і звернення. Ігор Гузь постійно наголошує на цьому, адже відвідуваність, дисципліна та доброчесність голосування – одні з найбільших проблем у Раді.

«ВСІ 12 ГОЛІВ ГРОМАД, ПРЕДСТАВЛЯЮЧИ РІЗНІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ, ВИСЛОВИ МЕНІ ПІДТРИМКУ»

«Всі 12 голів об'єднаних громад, представляючи різні політичні сили, вислови мені підтримку на місцевих виборах. Хтось скаже, що це якась залежність від коштів. Я вас запевняю – ні. Це, насправді, дружні стосунки із кожним із них. Вони різного віку та вподобань, але ми поставили собі завдання із кожним із них налагодити співпрацю. Також є повна співпраця із Володимир-Волинським міським головою Петром Саганюком. Нам нема що ділити. Виборці одні, громади одні, тому ми об'єднуємо зусилля. А спільна робота найкраще скріплює стосунки», – пояснив Ігор Гузь.

Ігор Гузь
Ігор Гузь

ОБ’ЇХАВ ОСОБИСТО ВЕСЬ ОКРУГ

За цю каденцію він відвідав усі 211 населених пунктів округу, навіть найменші села, «де за 30 років не бачили народного депутата».

«І це не просто, щоб поставити галочку. Це було бажання побачити кожного виборця у кожному населеному пункті, де живе навіть 12 осіб чи 5 осіб», – розповів Гузь.

«Закидають, що Ігор Гузь багато піариться», – пригадав ще одну тему депутат. Проте він вважає цілком нормальним публічно звітувати про конкретні результати своєї роботи.

«Я підтверджую, що завдання народного депутата – комунікувати із засобами масової інформації. Коли вони кличуть, я готовий висвітлювати свою роботу публічно. 300 ефірів на різних телеканалах, тисячі тем. Я прийняв для себе позицію ще з 90-х років, що немає таких питань, де політик не має відповідей. Він завжди і скрізь повинен мати свою думку», – наголосив Гузь.

ЗАКОНОДАВЕЦЬ ЧИ ЛОБІСТ

«Згідно із Конституцією депутат – законотворець. Так повинно бути. Але якщо у мене буде можливість залучати кошти із держбюджету, я це буду робити. Тому всі 5 років намагався знайти інструменти впливу на центральну владу. Всі ті ресурси, які ми залучили для округу, лишаються для громади. Мені не соромно, я завжди казав що ці державні кошти – це те, що працює для громади. І зараз кажу, що буду лобіювати інтереси округу, подобається це комусь, чи ні. Буду в законний спосіб прозоро залучати кошти», – відзначив Гузь.

ІГОР ГУЗЬ – ЗА ВІДБУДОВУ ДОРІГ

«За останній 5 років вдалося за ваші кошти повністю відбувати дорогу «Луцьк–Львів», «Луцьк–Володимир-Волинський». Це зробили завдяки законопроекту, який я з колегами відстоював», – нагадав Гузь.

У наступній каденції він планує відстоювати оновлення покриття на дорозі Нововолинськ–Іваничі, а в перспективі – комфортну трасу від траси «Луцьк–Львів» аж до Шацьких озер, оновлення доріг із Володимира-Волинського до Ковеля та з Володимира-Волинського до Павлівки.

5 РОКІВ ЖОРСТКОЇ БОРОТЬБИ ЗА МАЙБУТНЄ ШАХТАРІВ

У цьому напрямку команді Ігоря Гузя не вдалося добитися вирішення усіх проблем, зокрема «дотиснути» виділення коштів на шахту №10 «Нововолинська», яка будується понад 30 років:

«Вирішення питання добудови шахти знаходиться у двох кабінетах: прем'єр-міністра та кабінет президента. Це питання і національної безпеки, це наша і енергетична безпека. Я сподіваюся, що команда Зеленського в 2019-20 роках прийме рішення, щоб шахта була добудована. Тоді Нововолинськ буде далі шахтарським. В іншому випадку – вона буде закрита. Тому без сумніву звернуся до нового прем'єр-міністра, а зараз звертаюся до президента Зеленського – взяти це питання на контроль».

ДЕПУТАТ-ДЕЦЕНТРАЛІЗАТОР

У своєму виступі нардеп нагадав про успішний досвід децентралізації в окрузі:

«Моя команда робила все можливе, щоб громади були створені. Нам ставили палки в колеса із Зарічанською, Вишнівською та іншими громадами. Але ми їх створили. Зараз небагато по країні округів, де створені всі громади. Результати – разючі. Ми відкриваємо дитячі садки, інші об'єкти, іде розбудова тому, що держава поділилася ресурсами».

ІСТОРІЯ ОЖИВАЄ ТУТ

Депутат запросив усіх на фестиваль «Княжий», який відбудеться 13-14 липня у Заріччі поблизу Володимира-Волинського. Ігор Гузь відзначив креативну команду організаторів фестивалю:

«Мені дуже приємно, що організовують захід місцеві молоді активісти і голова оргкомітету Катерина Музичук. Це ті люди, які втілюють мрію, працюють, щоб Володимир-Волинський мав прекрасне туристичне обличчя».

Відновлення туристичного потенціалу, парків та створення рекреаційних зон – це глобальне завдання для команди нардепа на наступні 5 років.

«Я вважаю, що відпочинок із дітьми, дозвілля – це теж важливо. Маємо приклад Польщі, де багато уваги до питання створення урбаністичних проектів, навіть у невеликих населених пунктах. У нас є низка задумок, це – Любомль, острів навколо Риловиці у Володимирі, один із парків у Нововолинську», – анонсував Гузь.

РЕСУРСИ НА МАЙБУТНЄ

Щоб знайти ресурси на всі ці проекти, наступні 5 років парламентар планує орієнтуватися на залучення не тільки державних коштів, але і приватних інвестицій в округ.

«Скільки б коштів не було із державного та обласного бюджетів, це добре, але це маленький крок. Великий крок – це інвестиції. Місто і громада будуть заробляти тоді, коли будуть платитися податки та люди будуть мати кошти. Ми на кордоні, у нас, як і скрізь, працьовиті люди. Але інвестиції не впадуть просто так, якщо не писати, не стукати та не привозити інвестора. Інвестор повинен тут мати «зелений коридор», – пояснив нардеп.

Також покращити інвестиційну привабливість та зробити пересування комфортнішим для мешканців зможе відкриття двох додаткових пунктів пропуску, зокрема «Адамчуки–Збереже» та «Кречів–Крилів».

РОЗВИТОК СПОРТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ

Не менше уваги Ігор Гузь наступні 5 років буде приділяти і спортивній інфраструктурі. Це хороший спосіб відволікти дітей від «ракових пухлин» – шкідливих звичок.

«Якщо у нас в кожному населеному пункті дитина буде мати можливість займатися спортом, то є можливість зсередини ракову пухлину починати ліквідовувати. Ми хочемо зробити так, щоб в Іваничах, Володимирі запрацювали нові сучасні спорткомплекси. В Іваничах роботи мають розпочатися біля будинку культури. У Володимирі спільно займемося облаштуванням міського стадіону», – пояснив Ігор Гузь.

***

На законодавчому рівні курс кандидата буде незмінним:

«Якщо порахувати мої голосування – це ті сотні рішень щодо децентралізації, підтримки армії, «безвізу», асоціації з ЄС, боротьби із корупцією. Я готовий голосувати за кожен законопроект, який буде допомагати країні рухатися вперед».

На цих виборах Ігор Гузь вирішив балотуватися без підтримки політичних партій:

«Я прийняв рішення балотуватися як самовисуванець та безпартійний для того, щоб максимально об'єднати сили навколо нашої команди. Без огляду на партії, я готовий працювати на розвиток».

Менше з тим, партії «Батьківщина» та «УКРОП» вже вирішили підтримати його. Ще кілька політичних сил підтримають найближчим часом, переконує Гузь.

ХТО ПІДТРИМАВ ІГОРЯ ГУЗЯ

«Це буде не проста Верховна Рада наступного скликання. У нас є 5 колона, люди, які ненавидять Україну. Бажаю тобі тої незламності, яку ти мав останні 5 років. Треба буде їм протистояти й на заклики проти України реагувати жорстко», – підтримав Гузя нардеп Володимир Парасюк.

Володимир Парасюк
Володимир Парасюк

Подякував нардепу за співпрацю і міський голова голова Володимира-Волинського Петро Саганюк. Разом із міською радою команда парламентаря вже не перший рік бореться за добудову 44-квартирного будинку для військових.

«Я думаю, що вас оберуть знову. Люди вас шанують за патріотизм, людяність, за те, що ви робите для нашої держави. І я думаю, що ми цей будинок спільно добудуємо», – зазначив Саганюк.

Петро Саганюк
Петро Саганюк

«Я ДУМАЮ, ЩО ВАС ОБЕРУТЬ ЗНОВУ»

Свою підтримку висловили і голови Любомльської, Зарічанської та Павлівської громад.

«Мені дуже приємно працювати із таким народним депутатом. Я хотів би йому побажати продовжити працювати. Він відповідає статусу народного, іде до людей», – заявив Любомльський міський голова Роман Ющук.

Любомльський міський голова Роман Ющук
Любомльський міський голова Роман Ющук

Голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка
Голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка

Голова Павлівської ОТГ Андрій Сапожнік
Голова Павлівської ОТГ Андрій Сапожнік

Виконавчий директор фонду «Прибужжя», помічник нардепа Борис Карпус розповів про роль роботи депутата для освітньої галузі. Зокрема, з його ініціативи впроваджуються енергозберігаючі заходи у школах, де до цього постійно мерзли діти.

Також за підтримку медицини подякувала голова госпітальної ради Нововолинського госпітального округу Катерина Чубок. Так, команда депутата організовувала безкоштовні обстеження для мешканців округу і сприяла залученню коштів на ремонт ФАПів, навіть у найменших селах.

«У час реформ ми отримали підтримку від Ігоря Гузя. Коли формувалися госпітальні округи Ігор Володимирович  відстоював створення додатково округу, а не за рахунок інших. Сподіваємося і на подальшу підтримку», – розповіла Чубок.

Катерина Чубок
Катерина Чубок

Коментарі
25 Червня 2019, 16:40
У нас війна на Сході, а він то перепливає озера, то запрошує на фестивалі
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024