Сувора, але справедлива, вимоглива до себе і до інших

31 Липня 2018, 14:26
7939

31 липня директорка школи №2 міста Любомля Марія Олександрівна Мельниченко святкує ювілей. За освітою вона – учителька англійської мови, за покликанням — керівниця.

Марія Олександрівна працьовита, мудра, досвідчена жінка, яка за короткий час змогла змінити школу на краще.

А як оцінюють її колеги?

Андрій Риженков, учитель фізики:

«Строга, але справедлива, вимоглива як до себе, так і до інших. Великий трудоголік, намагається скрізь встигнути, максималіст. Марія Олександрівна дуже вболіває за своє і своїх. Намагається, щоб все було найкраще.

Наталія Мохнюк, учитель образотворчого мистецтва, художньої культури:

«Прекрасний організатор, генератор ідей, працелюбна, енергійна, ініціативна, щедра, вольова, креативна, старанна. Вона дуже любить дітей й заради них стукає в двері тих, хто може допомогти в облаштуванні й оновленні школи».

Григорій Кривдік, учитель історії:

«Марія Олександрівна відноситься до тієї когорти людей, в яких дивним чином поєднуються харизматичність, енергія, лідерські якості — з одного боку, а з іншого — щирість, людяність, доброта. З її приходом школа змінюється на краще. Думаю, всі ми це помітили. Бути хорошим менеджером навчального закладу, стати тут турботливою господинею — це, як на мене, доволі непросто в наш час.

Мабуть, її секрет — це заповзятість скрізь і у всьому, плюс повага, розуміння і справедливість до всіх: педколективу, техпрацівників, батьків та учнів. Ми, в свою чергу, не можемо не підтримувати хороші починання Марії Олександрівни, і, за гарною традицією, ЗОШ №2 є монолітом однодумців. З нагоди ювілею, хочемо побажати їй здоров’я, творчих успіхів, здійснення якомога більшої кількості задумів і планів. А головне, мабуть, для неї зараз – отримати запрошення для сина-абітурієнта в омріяний вуз. Успіхів їй, Божого благословення!»

Ольга Сінькова, вчитель української мови та літератури:

«Справжній фонтан енергії та ідей – це наша директор. Чарівна, творча, впевнена у власних силах, з активною життєвою позицією. Вона вимоглива до себе й до колег, але завжди готова вислухати й зрозуміти, знаходить слова, щоб підбадьорити, підтримує цікаві починання, ділиться власним досвідом. Марія Олександрівна дбайливо продовжує та примножує справу своїх попередників колег-директорів, дуже вболіває за школу, цінує та згуртовує колектив. Вона чудова, любляча мама, мудра жінка, яка надихає своїм прикладом. Щиро бажаю їй завжди бути такою оптимістичною та осяйною, цілеспрямованою, радіти життю, якомога частіше посміхатися та бути щасливою!»

Марія Мед, учитель світової літератури:

«Марія Олександрівна — гарна і чарівна жінка, чудовий і креативний керівник, чуйна, любляча і дбайлива мама. Її талант, працелюбність, наполегливість, натхнення, душевна небайдужість, принциповість, відданість своїй справі, прагнення досягти в усьому досконалості вражають і захоплюють. Завжди досягає поставлених цілей, знаходячи для цього нові, цікаві та раціональні методи й підходи. Підтримує у нашій школі атмосферу високої духовності, щирості, доброзичливості та взаємопідтримки».

Завдяки Марії Мельниченко, школа стала яскравішою, з'явилися малюнки на стінах біля актового залу, а також табличка множення на сходах. Вона продовжила традицію вчителів школи щедрувати в домівках, а зароблені кошти витрачати на потреби закладу. Цьогоріч закупили телевізори, які встановили у класах. Тепер учні можуть переглядати фільми та презентації на теми уроків. А ще придбали колонку з двома мікрофонами, без якої не обходиться жодна загальношкільна лінійка.

За короткий час директорства Марії Олександрівни замінили вікна на першому поверсі, поставили новий паркан. За допомогою інвесторів збудували й облаштували майданчик зі штучним покриттям для гри у футбол. Звичайно, це не всі її здобутки.

Марія Олександрівна не може ні дня без школи, навіть під час відпустки часто буває на робочому місці.

Цікаво, що ж думають батьки про директора Любомльської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Антон Марцинішин:

«Завжди усміхнена, привітна господарка храму науки. В руках все горить, а плани на майбутнє можна прописати в трьох томах. Її наполегливості і цілеспрямованості можна тільки позаздрити. Тож бажаємо, Вам, Маріє Олександрівно, ще багато і багато звершень, нехай фартить у всіх починаннях. Любові від рідних безмежної та поваги від тих, хто Вас оточує. Многії літа Вам і миру».

Наталія Гладка:

«Марію Олександрівну знаю давно, вона навчала мого старшого сина, коли працювала в школі №3. Це хороша людина, мудрий керівник та організатор. Спокійна, врівноважена, вміє розв'язати конфлікт, дуже уважна до дітей. Знає, що краще для інтелектуального, соціального та емоційного розвитку учнів. Діти її люблять».

Поспілкувавшись із дітьми, розумієш, що до Марії Олександрівни всі ставляться добре.

Анна Прокопчук:

«Директор нашої школи, по-перше, дуже прекрасна людина, приємна в спілкуванні, завжди підтримає, дасть мудру пораду, навчить лише доброго. Також вона робить нашу школу не просто кращою, а ідеальною. За це ми дуже їй вдячні».

Аліна Сидняк:

«Марія Олександрівна класна! Вона завжди старається принести щось нове до школи, завжди за дискотеки. Як на мене – це великий плюс, загалом, вона активний діяч».

Дорога Маріє Олександрівно, вітаємо Вас з ювілеєм. Нехай Ваша працьовитість і творча енергія і надалі приносять плоди, щоб всі Ваші справи вгору йшли. Ну й, звичайно, здоров'я, бо як же Ви без нього. Хай щастить у всьому, усе ладиться і вдається. Прийміть привітання від щирого серця.

Анна СКЛЯНЧУК,

учениця ЗОШ №2 м. Любомля

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024