Майстриня із селища Головне робить оригінальні відкритки

10 Червня 2018, 14:00
6818

Кому з нас не подобається отримувати подарунки? Думаю, що таких немає. Кожен тішиться, що його не забули привітати із знаменною датою, святом чи подією. Не менш важливо продумати, як гарно оформити листівку чи подарунок. У цьому завжди рада допомогти майстриня Інна Гегера із селища Головне.

Вона ще з дитинства любить створювати оригінальні речі власноруч. А особливо їй до вподоби техніка квілінг (виготовлення плоских або об’ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу). Цікаво, що історію виникнення цього мистецтва пов’язують із часом винайдення згаданого матеріалу в Китаї, тобто близько 105 років н.е. У 17 столітті в Європі ним займалися дами вищого класу.

«Мені завжди дуже подобалися уроки трудового. Там вчилися вишивати, робити різні дрібнички своїми руками. Це надзвичайно захоплювало. Якось вчителька, яка вдихнула в мене любов до цього заняття, запропонувала спробувати створити щось цікаве у техніці квілінгу та оригамі, − розповідає Інна. − І почалося все зі звичайних шашличних паличок, на які накручувала смужки паперу. Так з’явилися на світ мої перші вироби – подарункові конверти, коробки, листівки».

6

Закінчивши дев’ятий клас, дівчина вступила до Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського за спеціальністю вихователь дошкільних навчальних закладів і вчитель образотворчого мистецтва.

«Як почалося поглиблене навчання предмета, то значну увагу звертали на декоративно-прикладний напрям. Вчилися виготовляти красиві та витончені речі власноруч. Тепер, коли я працюю у Головненській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті керівником гуртка образотворчого мистецтва, черговий раз впевнилася, що зробила правильний вибір. Майже завжди, готуючись до занять, сама виготовляю підручні матеріали, які буду показувати учням. Звичайно, це займає чимало часу, але іскорки в очах дітей і нефальшива радість ще більше розпалюють інтерес до квілінгу. Хочеться частіше тішити вихованців і навчати їх створювати власні вироби», − ділиться враженнями від роботи рукодільниця.


На початку професійної діяльності Інна сказала викладачці, яка стала її наставником в подальшому, що, напевно, не зможе бути хорошим вихователем, бо діти не слухаються:

«Все обов’язково вийде. Я тобі допомагатиму, бо вірю, що справишся», − відповіла педагог по-материнськи.

Дівчина ходила до неї на консультації, часто переробляла конспекти занять, удосконалювала навички, розуміючи, аби чогось досягти – треба докласти багато зусиль. Ще навчаючись, займалась малюванням чотири рази в тиждень, а трудовим – два. Набуті знання дуже допомагає у роботі зараз.

«Якось викладачка мені сказала, що коли ти зробиш картину з квілінгу, то поставлю тобі «5» за семестр. Я виконала це завдання і отримала обіцяне заохочення, хоча був лише початок навчального року».

Майстриня черпає ідеї з усього, що приносить позитивні емоції. Навіть якщо побачить виріб, який їй до вподоби, то не копіює, а додає свої елементи, щоб одразу можна було розпізнати почерк творця чи листівки, чи подарункової коробки. Нецікаво робити те, що вже є чиїмось, – хочеться створити річ абсолютно за власним задумом, нічим не схожу на інші.


Зараз Інна має сторінку в соціальній мережі Instagram, де поширює свої вироби. Тому, якщо хочете подарувати близькій людині щось оригінальне, обов’язково звертайтеся до майстрині: вона виконає ваше будь-яке побажання на вищому рівні. «Винуватець торжества» буде задоволений подарунком або його оформленням.


3

Ірина МАЇЛО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром