Юристка районної ради святкує ювілей

12 Березня 2018, 18:18
2588

12 березня Валентина Гром із Любомля святкує 35-ий день народження, 10 років вона працює юристом у Любомльській районній раді.

Народилась і виросла у Любомлі. Закінчила школу №3 і вступила до Волинського національного університету на юридичний факультет. Студентські роки промайнули швидко, закінчивши навчання, повернулася у рідне місто.

«Після приїзду у Любомль відразу постало питання працевлаштування. Доля привела мене у районну раду. Свою діяльність я розпочала тут на посаді радника, потім була головним спеціалістом і начальником відділу юридичного забезпечення ради.

Відразу зрозуміла, що професія юриста – моє покликання, тому роботі віддавалася цілком та із задоволенням. Потім у житті з’явилася донечка Анна, пріоритети змістилися в сторону материнства. Для мене це справжнє щастя. Хоча водночас і випробування на міцність.

Після народження дитини починаєш зовсім по-іншому мислити, та й і часу на себе стає обмаль, щоб почитати книгу, зустрітися з друзями чи хоча б поспілкуватися з ними по телефону.

Дякуючи підтримці батьків та сестри, щоденні труднощі з якими зіткнулася після народження Анни, для мене пройшли безболісно і майже непомітно.

Цього року донька піде в перший клас. З упевненістю можу сказати, що вона – це найважливіше з того, що я створила у житті».

Материнство – період, коли починаєш пізнавати себе з різних сторін і відкривати щось нове. Загальновідомим є те, що кожному з нас при народженні дається якийсь талант. І як важливо розпізнати його та відкрити в собі щось таке, біля чого душа відпочиває від повсякденних турбот.

Саме у декретній відпустці Валентина знайшла відраду у рукоділлі – вишиванні бісером.

«Це заняття мене захоплює, заспокоює і заряджає позитивними емоціями. Після того, як зроблю всі домашні справи, здається від утоми падаю з ніг, але як тільки беру голку в руки та сідаю вишивати, відразу відчуваю прилив сил і на душі стає легше.

Розпочала з маленьких тематичних картинок до Різдва чи Великодня, янголят, ікон.

Згодом взялася за серветки, скатертини й оздоблення суконь. Впевнена, що на вишиті речі мода ніколи не мине, бо українки люблять це заняття, мають до цього смак. Це наша культура і наш колорит.

Окрім рукоділля, полюбляю працювати на клумбі з квітами. Як тільки приходить весна, з донечкою висаджуємо щось нове і яскраве. Влітку отримуємо віддачу від природи у вигляді цілого букета ароматів та красивих, вишуканих і ніжних квітів, які не можуть не радувати зір».

Життя у нашому містечку йде у своєму розміреному темпі, ми щодня занурюємося у звичне коло своїх обов’язків. Але посеред буденності в кожному серці мерехтить полум’я заповітної мрії. Саме воно надихає, надає наснаги йти вперед, ставити цілі, досягати їх і не здаватися. Валентина мріє про звичайні речі, але без них життя не було б повноцінним.

«Загалом, мене все влаштовує, і якби мені дали можливість щось змінити, то не стала б цього робити.

Мрію про те, щоб був мир, щоб усі ми мали побільше незабутніх моментів, щоб рідні та близькі люди були здорові. Хочеться реалізувати себе на роботі та в сім’ї, а також простого жіночого щастя».

Валентина любить приготувати щось особливе для своєї сім’ї з нагоди дня народження, якогось свята чи просто так, аби порадувати рідних. З читачами вона поділилася одним зі своїх улюблених рецептів.

Курка з яблуками і корицею

Для маринаду в рівних пропорціях потрібно: оливкова олія, гірчиця, соєвий соус, мед, сіль та перець за смаком.

Приготування: натираємо курку маринадом і даємо постояти деякий час. Потім у середину кладемо яблука з корицею, ставимо у розігріту духовку. Випікаємо до появи золотистої скоринки.

Аліна СТАРУНСЬКА

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром