«Цю дитину Бог нагородив талантами, а батьки – працьовитістю»

23 Грудня 2017, 13:51
3245

Якщо маєш мрію у житті, то легше йти до неї, долаючи всілякі перешкоди, упевнено досягати нових висот, самостверджуватися і саморозвиватися. До таких цілеспрямованих і всебічно розвинених дітей у Любомльській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відносять ученицю 9-го класу Анну Склянчук.

Вона встигає скрізь: побути на факультативі, пограти на гітарі, відвідати заняття вокального гуртка, повчити уроки, подивитися серіал, почитати улюблені книги, – пише газета «Новий погляд+».

У дівчини немає ідеалу, але є твори, які вона перечитує по кілька разів, бо герої захоплюють своїми вчинками. Кожного дня, окрім п’ятниці, у дівчини додаткові два заняття, додому деколи приходить о 21-ій годині.

Починаючи з 5-го класу, Аня Склянчук брала участь у кількох десятках конкурсів, які проводить відділ освіти і обласне управління.

Вона переможець районних й учасник обласних олімпіад та конкурсів з рідної мови, турнірів з історії, фізики, хімії. Зокрема, у чотирьох обласних етапах вона є переможцем, у п’яти – призером.

Конкурси найрізноманітніші, що є свідченням різнобічності обдарувань: екологів, знавців української мови, космічних фантазій, юних інформатиків, дитячої творчості, літературні – власних усмішок, казок та творчих робіт.

«Виконую домашні завдання 1-1,5 години, більше намагаюся засвоїти на уроках. А далі мені хочеться пограти у вокально-інструментальному ансамблі, бо я пишу тексти пісень і співаю їх, гітара – то моє хобі. Йому присвячую два заняття в тиждень.

Факультативи з математики, рідної мови, хімії не можна не відвідувати, інакше тести ЗНО не складеш. Це точка зору одинадцятикласників. У музику я просто закохана, тому що вона допомагає творити позитивні емоції, підносить, окрилює», – коментує світ захоплень сама дев’ятикласниця.

За три місяці навчання у дев’ятому класі взяла участь і виборола другі місця в конкурсах «Молюсь за тебе, Україно!» (номінація «Мультимедійні розробки») та «Посміхнемось щиро Волині» (номінація «Власні усмішки»). У першому змаганні вона представила свою авторську пісню. До речі, Аню вже запрошували для участі в нагородженні у Чернівці.

Перемогу здобула у Всеукраїнському конкурсі творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу». У 2016 та 2017 роках брала участь у творчому конкурсі «Чому я хочу стати журналістом?» Після чого її зарахували до школи універсального журналіста Острозької академії, де вона отримувала завдання. Незабаром Аня матиме сертифікат цього закладу.

Справа у тому, що дівчина є учасником багатьох інших конкурсів, які організовуються різними фондами, зокрема – міжнародних. За досягнення та за відмінні успіхи у навчанні Аня була нагороджена поїздкою в «Артек-Буковель», що додало їй натхнення та ентузіазму.

«Це я роблю, − наголошує учениця, − для загального розвитку, завдячуючи своїй мамі Людмилі. Вона допомагає спрямувати енергію в належне русло. Саме від неї у мене стриманість, працьовитість і креативність, від тата Олександра – наполегливість».

Мама Ані в курсі шкільних справ. Співпрацює із вчителем української мови і літератури й водночас класним керівником Лідією Хомич, Валерієм Суліком, зокрема із учителем історії Григорієм Кривдіком, дирекцією закладу.

«Такі учні – гордість школи, − говорить заступник директора Микола Сущик. – Любити математику, англійську мову, хімію і обожнювати музику може далеко не кожен. А цю дитину Бог нагородив талантами, батьки – працьовитістю, а природа – прагненням до пізнання».

Галина ВАЩУК

Коментарі
30 Грудня 2017, 02:06
Буде працювати на митниці
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром