Дружина депутата міськради створює солодкі квіткові композиції

05 Серпня 2017, 14:42
6783

Вироби Катерини Богдан із Любомля стають оригінальною смачною прикрасою будь-якої святкової події.

Закінчивши Любомльську школу №3, Катя вступила до Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки на факультет фінансів і кредиту.

Працювала секретарем-діловодом, адміністратором служби прийому та розміщення у готелі «Ягодин». Зараз у декреті, виховують із чоловіком Леонідом, депутатом Любомльської міської ради, донечку.

«Потяг до прекрасного відчувала завжди. Дивувалася вправності та вмінню людей, які вишивають, в’яжуть, прикрашають і декорують різні речі. Словом, які творять чудові дрібнички власноруч.

Минулого року восени натхнення прийшло й до мене, коли мали святкувати весілля брата. Задумка про подарунок з’явилася заздалегідь, але хотілося для дорогої людини зробити щось особливе.

Надивилася в Інтернеті оригінальний букет із соняхів, всередині якого були цукерки. Почала розпитувати у знайомих, хто такі вироби робить у Любомлі, але нікого не знайшла. Тоді замовила букет у рукодільниці з іншої області», − розповідає Катя.

Її дуже вразила майстерно виготовлена солодка композиція, вирішила й собі спробувати зробити подібну. Замовила необхідні матеріали, подивилася чимало майстер-класів і взялася за роботу.

Перший виріб – це корзина із квітами-цукерками. Результат втішив, бо вдалося акуратно та гармонійно сформувати кожну пелюстку й листочок.

Успішний дебют додав стимулу продовжувати творити. Зараз у доробку майстрині є не лише солодкі корзини, а й задекоровані гофрованим папером пляшки з цукерками, коляска на хрестини, велосипед із квітами в багажнику, ляльки.


2


Пробувала виготовляти вже й тематичні композиції, приурочені до Великодня, свята Останнього дзвінка, весілля.

1

1

Нещодавно створила цукеркове кермо для маленького хлопчика на день народження.

«Стандартних виробів у мене не буває, кожен виходить по-своєму оригінальним, залежить від настрою. Навіть якщо вже повністю обдумала, якою має бути наступна річ, все одно у процесі щось змінюю. Коли творю, не помічаю, як пролітає час», − ділиться враженнями рукодільниця.

Першим поціновувачем і водночас критиком є коханий чоловік. Його смаку Катя довіряє, бо знає, що він скаже правду. Надихає її на солодкі витвори донечка, яка не заважає. Інколи, здається, навіть розуміє, що не треба маму відволікати від улюбленої справи.

«Так як у Любомлі матеріалів для роботи не знайти, то, буваючи в Ковелі чи Луцьку, обов’язково заходжу в магазини декору, а там просто очі розбігаються. Здається, все купила б», − натхненно розповідає Катя.

До речі, майстриня сама запропонувала свої вироби на благодійну акцію «Ярмарок життя», яку проводили в редакції газети «Новий погляд+». Кошти від проданих виробів збирали на лікування онкохворих діток.

«Здоров’я маленьких діток-янголяток – найцінніше й найголовніше. Вони – наше майбутнє і повинні вирости життєрадісними та щасливими», – підкреслила рукодільниця.

Роботи вмілої майстрині можна придбати у фотостудії Романа Мучака «Колір» або замовити  на особистій сторінці у Фейсбуці. Катя врахує всі побажання та ідеї, докладе максимум зусиль і частинку свого тепла, щоб виріб сподобався й потішив власника.


1

Ірина МАЇЛО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024