Найкращий випускник Любомльщини вчився не заради золотої медалі

09 Липня 2017, 13:25
Денис Філіпчук разом із директором Машівської школи Трохимом Влащуком. 3930
Денис Філіпчук разом із директором Машівської школи Трохимом Влащуком.

Одним із трійки найкращих випускників Любомльщини, яких нагородили золотою медаллю, є Денис Філіпчук. Він закінчив 9 класів у Підгороденській ЗОШ І-ІІ ступенів, а 10-ий і 11-ий – у Машівському НВК.

Улюблені предмети − географія та історія. А ЗНО складав з української та англійської мов, історії та математики, – пише газета «Новий погляд+» за 8 липня.

Готуватися почав сам на початку 11-го класу. Рідної мови посилено не вчив, а просто систематично виконував домашні завдання та запам’ятовував усе, що говорив учитель на уроках, бо не забувати матеріал допомагали олімпіади, у яких брав участь.

«Розпочав серйозну підготовку до ЗНО з історії аж з весни за збірниками тестів минулих років. Протягом двох місяців працював над повторенням вивченого матеріалу.

До англійської також готувався сам, але складав з цього предмета пробне тестування, щоб побачити якого типу будуть завдання. Якщо порівняти ці два етапи, то вони були рівнозначними за складністю, − розповідає Денис. – На ЗНО отримав з української мови 188 балів, з історії – 183, з математики − 173, з англійської – 156».

Золота медаль – це найбільша радість у шкільному житті, та ще й коли їх 3 на 252 учні. Вітали всі – вчителі, батьки, однокласники, друзі, сусіди, родичі.

Читайте також: «На Любомльщині лише троє учнів із 27 претендентів отримають золоті медалі».

«Вчився не задля такої високої відзнаки, а найперше, для того, щоб бути ерудованим та освіченим. А коли дізнався, що мені «світить» золота медаль, зробив висновок: не даремно минули шкільні роки, я маю належний багаж знань на шляху до здійснення мрії».

1
На випускному з мамою.
На випускному з мамою.

Одинадцятикласник постійно займав призові місця на олімпіадах, зокрема: ІІ і ІІІ − з географії та ІІ − з математики.

У старших класах кращих учнів за особливі успіхи у навчанні нагородили поїздкою до Луцька, в «Адреналін Сіті», але, на жаль, Денис тоді поїхати не зміг, але радий за школярів, яких відзначили за наполегливу працю.

Раніше він хотів опановувати іноземну філологію, але плани змінилися. Тепер хоче стати істориком. Буде подавати документи у вузи Києва, Львова, Луцька. Його заповітна мрія – навчатися на історичному факультеті у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Денис займається спортом. Особливо подобається футбол. Як їздили зі школи на екскурсію у Київ, то побували на матчі «Динамо−Бенефіка». У наступному році буде Ліга Чемпіонів і він планує вболівати вже на стадіоні, а не перед екраном телевізора.

1

Ірина МАЇЛО

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром