Жителі Любомльщини починають користуватися «зеленим» тарифом

19 Жовтня 2018, 10:42
«Зелений» тариф 2104
«Зелений» тариф

У районі зареєстровані четверо користувачів спеціального «зеленого» тарифу, за яким держава закуповує електричну енергію, вироблену з використанням альтернативних джерел.

Як повідомляє ВолиньPost, волиняни поступово вчаться економити на оплаті за електроенергію та бути енергетично незалежними.

За відновлювальною енергією – майбутнє енергетики. У цьому переконується світ і все частіше до цієї думки схиляються в Україні.

Дорожнеча традиційних енергоносіїв, поступове виснаження їх запасів, турбота про довкілля, боротьба з кліматичними змінами, а також стрімкий розвиток технологій стали основними причинами впровадження альтернативних джерел енергії.

Найпопулярнішими є енергія сонця та вітру.

Загалом по Волині 28 користувачів «зеленого» тарифу зареєстрували у Луцьку та Луцькому районі, 6 – у Ковельському районі, 5 – у Ківерцівському. По 4 користувачі живуть у Любомльському та Маневицькому районах, на одного менше – у Володимир-Волинському. По двоє користувачів живуть у Шацькому та Рожищенському районах. По одному – у Старовижівському, Камінь-Каширському та Нововолинську. А першу сонячну установку на Волині ввів Віталій Урбанович із Луцька.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024