Голова РДА провів виїзне засідання у прикордонних сільрадах

01 Липня 2016, 16:36
1577

У четвер, 30 липня, голова районної державної адміністрації Микола Пархомук провів виїзне засідання колегії райдержадміністрації на базі Рівненської та Гущанської сільських радах.

За кілька останніх років це перше засідання колегії, що відбулося у виїзному режимі і дало змогу керівникам управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації комплексно ознайомитися із роботою об’єктів соціальної сфери на територіях місцевих громад, а сільським головам побачити роботу колег, перейняти позитивний досвід.

Програма виїзного засідання була досить насиченою. Першу зупинку здійснили на території Рівненської сільради. Очільник цієї громади Володимир Крижук ознайомив гостей із проведеною роботою щодо забезпечення благоустрою в сервісній зоні митного автопереходу «Ягодин». Далі члени колегії та запрошені оглянули роботу ДПРЧ-24 в селі Старовойтово. Опісля всі разом вирушили на польський цвинтар в урочище Острівки, що 5 років тому був впорядкований за ініціативи колишнього губернатора Волині Бориса Клімчука, районної та місцевої влади.






Побували учасники колегії і на фермерському господарстві «Вест-Фенікс», що функціонує на території Рівненської сільської ради. Інвестор із Індії Рао Самбасіба на власному фермерському господарстві вирощує лохини, розводить страусів, курей, качок, гусей.







Зараз на території господарства проводяться роботи з будівництва нових споруд та реконструкції старих. У господаря багато планів та проектів.

Побували учасники засідання і на об’єктах соціальної сфери. Зокрема, подивилися, як проходить будівництво третьої групи дитячого садочка в с. Рівне.


Ознайомилися з роботою місцевого будинку культури.

Тут незабаром мають відкрити етнографічний музей.
Тут незабаром мають відкрити етнографічний музей.

До початку пленарної частини, яка відбувалася у Гущанському сільському клубі, учасники колегії оцінили підготовку та проведені роботи загальноосвітньої школи до нового навчального року, роботу Гущанської амбулаторії та місцевої пожежної охорони.

У ході виїзного засідання колегії райдержадміністрації також розглянули ряд актуальних питання, що стосуються життєдіяльності цих місцевих рад та району.

Про стан готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах району до початку купального сезону проінформував інспектор Любомльського РВ УДНС Микола Лябук.

Про стан та перспективу паспортизації об’єктів культурної спадщини в районі доповіла провідний методист по охороні культурної спадщини і культури Любомльського РБК Ольга Нінінчук.

За результатами розглянутих питань членами колегії прийнято відповідні рішення.

Підсумовуючи засідання колегії голова райдержадміністрації Микола Пархомук подякував членам колегії та запрошеним за конструктивну співпрацю:

«Такі виїзні засідання, живе спілкування та робоча атмосфера дають можливість наочно побачити, чим живе громада та обмінятися позитивним досвідом, – наголосив голова РДА».

Микола Олександрович також звернув увагу на питання, що стосується залучення громадян на військову службу за контрактом.

«Тільки професійна армія на контрактній основі посилить обороноздатність нашої країни», – підкреслив він.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром