Любомль: у музеї відбулася зустріч із відомим кінорежисером-документалістом

12 Жовтня 2018, 17:45
У музеї відбулася зустріч із відомим кінорежисером-документалістом 1600
У музеї відбулася зустріч із відомим кінорежисером-документалістом

Михайло Ткачук, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, лауреат премії Василя Стуса розповів про свій життєвий та творчий шлях.

У п’ятницю, 12 жовтня, в Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із відомим українським кінорежисером-документалістом. Ініціатором та співорганізатором заходу виступило Міжнародне громадське об'єднання «Волинське братство». Відкривав та вів захід директор музею Юрій Фініковський, – йдеться на сторінці facebook музею.

Під час виступу гість відповідав на запитання присутніх, ознайомив їх із окремими моментами роботи над документальними стрічками «Лучеськ Великий на Стиру», «Пані сенаторка», «Загадка Норильського повстання» та ін.

Із вітальним словом до гостей зустрічі звернулась член МГО «Волинське братство», уродженка села Вишнів Галина Бідношей. Вона також розповіла про культурно-просвітницьку діяльність організації в поточному році.

Уродженка села Вишнів Галина Бідношей.
Уродженка села Вишнів Галина Бідношей.

Подякою братства за фінансову допомогу та підтримку було нагороджено депутата Любомльської районної ради Віталія Данилюка.

У ході зустрічі учасникам були представлені історичні документальні фільми «Щаслива Настуня» (стрічка із циклу «Загадка Норильського повстання») та «Пані сенаторка (про члена Сенату ІІ Речі Посполитої О.Левчанівську)».

Участь в заході взяли голова Любомльської РДА Олександр Устименко, заступник голови Любомльської райради Ганна Сачук, учасники національно-визвольного руху в роки Другої світової війни, учасники Норильського повстання, політв'язні Анатолій Дроздович (м. Любомль) і Сергій Піддубенець (с. Полапи) працівники Любомльської ОТГ, учні гімназії імені Наталії Ужвій та школи №2 м. Любомль, представники ЗМІ, бібліотеки, краєзнавці, жителі та гості міста.



 

По закінченні заходу гостям були вручені видання та сувенірна продукція Любомльського краєзнавчого музею. Окремо для них було проведено екскурсію по м. Любомль. Дирекцією музею обговорено питання подальшої співпраці з МГО «Волинське братство».

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром