То чи шкідлива "Кока-кола" для дітей?

28 Червня 2016, 09:17
5715

Ось уже багато років на ринку стійко закріпив свої позиції напій під назвою «Кока-кола». Діти просто марять неї, а вже підлітки взагалі без неї життя не мислять. Але ж вона така шкідлива! Чи ні?

Відомий педіатр країни, лікар Євген Комаровський знає відповідь на це питання і розставляє всі крапки над «і».

«Я зовсім нічого поганого в «Кока-колі» не бачу. Крім одного: величезної кількості цукру. Дитина отримує концентровану енергію у вигляді легкозасвоюваних вуглеводів і цю енергію треба витрачати. Зрозуміло, що безпечне застосування цього солодкого напою (як і будь-якого іншого) вимагає двох умов: по-перше, відсутності зайвої ваги, по-друге, наявності можливостей для фізичної активності.

Під час хвороб, при наявності зневоднення, при розвитку ацетонемічного стану, при відсутності можливостей для повноцінного харчування – дитині зовсім не завадить «концентрована енергія у вигляді легкозасвоюваних вуглеводів». Звичайно, засіб для пероральної регідратації – ефективніше і безпечніше. Але якщо цей порошок дитина пити відмовляється, а «Кока-колу» погоджується?! Так чому б і ні!..

І виявляється, що для дитини з підвищеним рівнем ацетону своєчасно випита склянка цього солодкого напою цілком може виявитися ліками, які дозволять уникнути стаціонару та крапельниць. Тільки треба напружитися, почитати про ацетон і розібратися що й до чого. Загалом, не варто перегинати палицю. Створіть умови для того, щоб діти займалися спортом, і нехай собі п'ють «Кока-колу». А батьки на те і потрібні, щоб обмежувати дитяче «хочу» дорослим здоровим глуздом».

Ось так: хочете – вірте, а хочете – ні!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром