Збирайте чорниці правильно!

27 Червня 2016, 11:24
3979 Джерело: lubomllis.at.ua

На сьогодні у ДП «Любомльський лісгосп» виписано 8 лісових квитків, об’ємами у 4,45 тонн на заготівлю чорниць. Загалом ліміт району складає 150 тонн ягід. Повідомляє прес-служба ДП «Любомльський лісгосп».

«У лісових масивах ягідники чорниці належать до рослин, запаси яких мають певний обсяг. Тому промислова заготівля лімітується. Заготівельник повинен мати виписаний спеціальний документ – лісовий квиток на приймання ягід. За цим сьогодні слідкують та перевіряють підприємців працівники державної лісової охорони. Ведуть спостереження лісівники і за належним та культурним збиранням ягід громадянами. Адже, люди, які використовують гребінки, так звані брачки, що псують кущики, будуть відшкодовувати збитки, завдані лісовому господарству. Ці установи та вимоги зазначені у Лісовому кодексі України. Порушники лісового законодавства будуть притягуватися до адміністративної відповідальності, розмір штрафу – 3-7 неоподаткованих мінімумів на громадян і 3-7 неоподаткованих мінімумів на службових осіб. Один незаконно заготовлений кілограм ягід обійдеться порушникові у 177,62 гривні», – інформує головний лісничий ДП «Любомльський лісгосп» Василь Романюк.

Поруч – ще одна лісова гаряча тема – пожежонебезпечний період. У цю пору вкрай напружені дні у працівників лісу, які звертаються до всіх жителів краю: суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Якщо ви пішли у ліс збирати ягоди чи просто бажаєте гарно провести час серед мальовничої природи наших лісів, будьте чемними. Щоб не спричинити непоправної біди у зелених насадженнях і тривоги для лісівників. Розводьте вогнище тільки у спеціальновідведених місцях, а після відпочинку не забудьте загасити, не кидайте недопалки на сухий покрив. Не лишайте після себе купи сміття та непотребу. За всі ці порушення затримані відвідувачі лісу каратимуться штрафами.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024