Влада намагатиметься показати проблеми українців неважливими

05 Жовтня 2018, 12:05
Юлія Тимошенко 1048
Юлія Тимошенко

«На початок жовтня претенденти на пост президента України відчувають необхідність підтримки ще більш гаряче. Передвиборні штаби змагаються у гучних слоганах і кольорах бордів – прокоментував політолог Петро Охотін передстартову ситуацію. – Проте більшість політтехнологів випускають із поля зору той факт, що у громадян виробився імунітет на політичну рекламу. Соціологічні дані показують, що вони готові підтримувати того кандидата, який пропонує програму та реагує на актуальні питання».

«За результатами досліджень можна сказати, що лідирує Юлія Тимошенко. Рівень її  підтримки порівняно з іншими – вище похибки. І це логічно. Її суперником є Петро Порошенко. Влада намагатиметься показати проблеми українців неважливими. Команда Президента говорить патріотичні речі про армію, мову та Томос. При цьому Петро Порошенко уникає відповідей на життєві питання», – зазначив експерт.

«Зараз відбувається підвищення ціни на газ. На даний момент Тимошенко першою запропонувала системне рішення. По-перше, вона пропонує зупинити спробу приватизації газотранспортної системи. За ринкової ціни у 300 мільярдів доларів її хочуть купити в держави за 7 мільярдів доларів. Схема відома ще з дев’яностих років – обдурити державу та привласнити стратегічний об’єкт», – підкреслив Охотін.

«По-друге, Юлія Тимошенко робить акцент на видобутку природного газу. Збільшення обсягів власного видобутку газу дозволить не лише стримувати ціни, але й наповнювати бюджет. По-третє, ліквідувати «Нафтогаз». Менеджмент цієї організації отримує високі премії, проте насправді зараз «Нафтогаз» заробляє на посередництві та завдяки своєму статусу монополіста. Ліквідація «Нафтогазу» не знімає боргових зобов’язань з російського «Газпрому», як вважають деякі експерти, адже він має повернути гроші державі Україні, на рахунки організації, яка вважатиметься правонаступником «Нафтогазу» по боргових зобов’язаннях», – вважає Петро Охотін.

Роман Дячук

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39