Чорниця. Корисні властивості
Кожен день у сезон потрібно з'їдати по 200 г свіжої чорниці. Адже у свіжому вигляді чорниця куди корисніше, ніж заморожена або у вигляді варення, в ній зберігаються всі корисні речовини і вітаміни.
• Чорниця дуже корисна для зору, вона зміцнює не тільки сітківку ока, але і покращує гостроту зору.
• Регулярне споживання в їжу чорниці покращує пам'ять.
• Чорниця просто криниця вітамінів і корисних речовин, таких як: дубильні речовини, органічні кислоти, ефірну олію, глюкозу, сахарозу та фруктозу, а також магній, натрій, залізо, фосфор, калій і вітаміни А, С, Р, В1, В2, В6, В9.
• Містять ягоди чорниці рослинний інсулін, так, що вони корисні при діабеті.
• Прекрасний природний антисептик.
• Корисна чорниця для печінки.
• Покращує обмінні процеси, що відбуваються в нашому організмі.
• Ягоди корисно їсти при занепаді сил, при авітамінозі.
• Застосовують чорницю і при гастриті зі зниженою кислотністю.
• Чорниця корисна для вагітних, так як дуже багата корисними речовинами і вітамінами.
• При зниженому гемоглобіні чорниця просто незамінна, оскільки на 100 грам продукту містить 6800 мкг заліза.
• У 100 г ягід чорниці міститься добова доза вітаміну С.
• Ягоди допомагають виводити з організму токсини, шлаки і солі важких металів.
• Один із важливих продуктів, які омолоджують організм.
• Чорниця чудово очищає кров.
• Зміцнює стінки судин і покращує кровообіг.
• Добре зміцнює імунітет.
Їжте чорницю на здоров'я!