Чорниця. Корисні властивості

23 Червня 2016, 19:28
9309

Кожен день у сезон потрібно з'їдати по 200 г свіжої чорниці. Адже у свіжому вигляді чорниця куди корисніше, ніж заморожена або у вигляді варення, в ній зберігаються всі корисні речовини і вітаміни.

 

• Чорниця дуже корисна для зору, вона зміцнює не тільки сітківку ока, але і покращує гостроту зору.

• Регулярне споживання в їжу чорниці покращує пам'ять.

• Чорниця просто криниця вітамінів і корисних речовин, таких як: дубильні речовини, органічні кислоти, ефірну олію, глюкозу, сахарозу та фруктозу, а також магній, натрій, залізо, фосфор, калій і вітаміни А, С, Р, В1, В2, В6, В9.

• Містять ягоди чорниці рослинний інсулін, так, що вони корисні при діабеті.

• Прекрасний природний антисептик.

• Корисна чорниця для печінки.

• Покращує обмінні процеси, що відбуваються в нашому організмі.

• Ягоди корисно їсти при занепаді сил, при авітамінозі.

• Застосовують чорницю і при гастриті зі зниженою кислотністю.

• Чорниця корисна для вагітних, так як дуже багата корисними речовинами і вітамінами.

• При зниженому гемоглобіні чорниця просто незамінна, оскільки на 100 грам продукту містить 6800 мкг заліза.

• У 100 г ягід чорниці міститься добова доза вітаміну С.

• Ягоди допомагають виводити з організму токсини, шлаки і солі важких металів.

• Один із важливих продуктів, які омолоджують організм.

• Чорниця чудово очищає кров.

• Зміцнює стінки судин і покращує кровообіг.

• Добре зміцнює імунітет.

Їжте чорницю на здоров'я!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024