Вишнів: на посту патрульні затримали мікроавтобус, що перебував у розшуку

01 Жовтня 2018, 13:00
Затриманий мікроавтобус 3588
Затриманий мікроавтобус

Транспортний засіб розшукувала Державна виконавча служба.

У ніч на 1 жовтня на посту в селі Вишнів ковельські патрульні зупинили мікроавтобус Мерседес, оскільки спрацювала система «Рубіж». Всередині перебувало подружжя та восьмеро дітей.

Ситуацію прокоментувала речниця патрульної поліції Ольга Бузулук:

«Правоохоронці роз’яснили причину зупинки та затримання автомобіля, запропонували громадянам погрітись всередині, купити їжу та дали води. Водій почав телефонувати різним людям, а також на службу «102» зі скаргами щодо дій полісменів. Разом з тим, ображав поліцейських, погрожував звільненням тощо. Згодом на одному з інформаційних ресурсів з’явилася перекручена інформація про нібито «свавілля поліцейських», яка не відповідає дійсності. Патрульні представлялися, поводилися гуманно, однак мусили діяти відповідно до закону, тому вилучити автомобіль, який був у розшуку».

Рядовий поліції Богдан розповідає:

«Водій пояснив, що придбав автомобіль за дорученням і, мовляв, не знав про несплачені штрафи, наполягав, аби його з дітьми доставили додому, у Нововолинськ, а тоді забрали мікроавтобус. Це було б порушенням законодавства, адже, якщо автомобіль у розшуку, його необхідно вилучити відразу. Нам було по-людськи шкода і чоловіка, і його сім’ю. Ми пропонували різні варіанти допомоги, все є зафіксовано на відео, однак той вирішив не прислухатися. Врешті, мікроавтобус вилучили, опечатали, а відповідну інформацію направили у виконавчу службу».

Mercedes вилучили відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 17.12.2008 № 1102. Зазначимо, що подання на затримання чи арешт здійснює виконавча служба, ця служба його і знімає. За її інформацією, за даним автомобілем несплачений штраф у сумі 2 187 гривень.

«Якщо громадяни хочуть жити у правовій цивілізованій державі, потрібно починати з себе і дотримуватись законів! – наголосила Ольга Бузулук.

 

Коментарі
01 Жовтня 2018, 17:24
яка "Семенівна" має все озвучувати?? працівник прокуратури Нововолинська чи області?
03 Жовтня 2018, 03:01
Очередная промашка,нової поліції,стид і срам.Позорний пес.
03 Жовтня 2018, 03:01
Яка держава такі і закони. Які закони такі і сумарна, 8 дітей серед ночі вигнати з машини. Тварі...
03 Жовтня 2018, 03:07
Їх би діток серед ночі на двір, я б подивився як би вони по закону виступали, під...раси. Мову вчіть ушльобкі
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024