У Любомльському держлісгоспі закінчили першу викачку меду

23 Червня 2016, 11:26
1478

Лісовим пасікам підприємства – понад 50 років. Власне, влаштовувалися вони після кількох років започаткування лісгоспу, у період розгортання його діяльності.

Бджоляників є три, два – у лісових масивах Замлинського лісництва, один – найвіддаленіший, у Мосирському. Всього – 100 бджолосімей. Порядкують біля божих комах два місцеві досвідчені пасічники – Микола Лобко та Сергій Бородчук.

– Першого меду порівняно із тим, скільки можна зібрати, виявилося нині не дуже багато, – зауважує пасічник Микола Миколайович, який працює бджолярем у лісгоспі близько двадцяти років. – На це вплинула непогідна весна і холодні ночі. Відтак, квіти вдень довго прогрівалися на сонці і слабо виділявся нектар. Але чекатимемо з надією на другий збір. Уже починає цвісти липа, буркун, тож, якщо буде сприяти погода, то зрілий мед збиратимемо вже в кінці липня.


Цінність лісового меду величезна. От, наприклад, польовий сьогодні підпадає під сумнів, адже поля обробляють хімікатами. У лісі ж – рослини чисті, до того ж тут велика насиченість різнотрав’я, а у полі більш одноквітний, наприклад, – лише гречаний. Перевага пасік у лісі також і у наявності падьового меду – з ялини, сосни.

Прес-служба ДП «Любомльський лісгосп»

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024