На Любомльщині почали формувати проект бюджету на 2019 рік

28 Вересня 2018, 11:07
На Любомльщині почали формувати проект бюджету на 2019 рік 2566
На Любомльщині почали формувати проект бюджету на 2019 рік

Під головуванням голови Любомльської районної державної адміністрації Олександра Устименка відбулася нарада з сільськими головами, головами об’єднаних територіальних громад району, керівниками підрозділів освіти ОТГ, окремих керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району.

У вступному слові голова РДА Олександр Устименко сказав, що виникло декілька нагальних питань, які потрібно з вами обговорити, вислухати ваше бачення  та прийняти рішення, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

На порядок денний наради було винесено три питання.

Про хід та проведення районних турнірів і олімпіад серед школярів району інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Анастасія Савош.

З метою пошуку, підтримки та розвитку потенціалу обдарованої молоді щорічно в районі, відповідно й в області проводяться турніри та олімпіади, вони починаються з початку навчального року.

«3 14 вересня в районі почали проводитись турніри, зазвичай вони проводилися в такій послідовності – всі школи району привозили своїх дітей на турнір з того чи іншого предмету, відбираються кращі учні та формується одна команда яка представляє район в області. Так склалося, що більша частина шкіл відійшла до об’єднаних територіальних громад, і виникло питання чи формуються команди від ОТГ на обласні змагання? Але відповідно обласного наказу відділу освіти вказано, що участь в обласних змаганнях має брати одна команда від району, заявки від ОТГ не прийматимуться. Прикро те, що є такі об’єднані територіальні громади, в яких жодна зі шкіл не взяла участі, хоча там є сильні та обдаровані діти. З жовтня – листопада починатимуться олімпіади, це складний конкурс, тому я прошу всіх відповідально поставитись до цього питання, та представити учасників на олімпіадах», – зауважила начальник відділу освіти Анастасія Савош.

«Потрібно максимально залучати дітей, не важливо з якої вони школи міської чи малокомплектної, в кожному навчальному закладі є обдаровані та талановиті діти», – наголосив голова райдержадміністрації Устименко.

Слід зазначити, що участь обдарованих школярів у турнірах ефективно сприяє розвитку їх творчих здібностей, залученню до практичної наукової діяльності, а також успішній соціалізації у життєвому просторі. Учні набувають не тільки глибоких теоретичних знань, а й досвіду колективної співпраці, що сприяє формуванню їх особистості, і має велике виховне значення.

Про організацію складання проектів місцевих бюджетів на 2019 рік присутнім розповіла начальник управління фінансів райдержадміністрації Оксана Самойліч:

«Розпочато роботу з формування проекту районного бюджету на 2019 рік. Відповідно до вимог пункту 18 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України потрібно забезпечити складання місцевих бюджетів району на 2019 рік, з урахуванням програмно-цільового бюджетування та включення до проектів рішень про місцеві бюджети, прогнозу відповідних бюджетів на два наступні за плановим роком. Ми готові надавати методологічну і практичну допомогу працівникам органів місцевого самоврядування у формуванні проектів рішень про місцеві бюджети на новій системі бюджетування та проектів паспортів бюджетних програм».

На завершення чиновниця закликала усіх активно включатися в бюджетний процес.

Директор Любомльської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Юрій Ліпич проінформував присутніх про стан використання коштів для проведення громадських робіт к районі.

Розповів про механізм організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також фінансування їх організації.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром