День Любомля відсвяткували на славу! (продовження)

21 Червня 2016, 13:02
6505

У понеділок, 20 червня, від міської ради до «білого дому» яблуку ніде було впасти: центральна вулиця, яку ще зранку перекрили, перетворилася на любомльський діснейленд. Дітвора розважалася на атракціонах, чоловіки у тирах вправлялися у влучності, представниці прекрасної статі насолоджувалися змістовним концертом.

1


2



2

З вітальним словом до любомльчан і гостей міста звернулися мер Роман Ющук, голови райдержадміністрації Микола Пархомук та районної ради Микола Сушик, віце-староста Парчевського повіту Адам Доманський і настоятель храму Архістратига Михаїла протоіреєй Віктор Возняк.

Народний депутат України Ігор Гузь грамотами і грошовими заохоченнями відзначив працівниць міськради Тетяну Коляду та Віру Склянчук, лікарів ТМО Любомльського і Шацького районів Оксану Дудко й Олександра Деця, голову громадської організації ветеранів та учасників АТО «Миротворець» Олександра Лисенка, чемпіонку України з дзюдо Анну Кухарук і тренера із дзюдо Любомльської ДЮСШ Олександра Сікорського.

Всі охочі ще з 10.30 год. у рамках Дня відкритих дверей могли безкоштовно відвідати Любомльський краєзнавчий музей: оглянути експонати храму історії та послухати цікаву оповідь про історію міста, яку розповідав відомий краєзнавець Любомльщини Микола Дзей.

У рамках святкування Дня міста керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у нашому районі Лариса Солом'янюк вручила сертифікати переможців стипендіального проекту Фонду юним дзюдоїстам Любомльщини.

«За високі здобутки у сфері фізичної культури та спорту Вадим Чернов, Антон Галюк та Інна Богомаз нагороджені щомісячною стипендією по 500 грн, яку їм виплачуватимуть упродовж року, починаючи вже з вересня», – розповіла представниця фонду.



1

Пані Лариса вручила керівнику станції юних техніків Миколі Сухецькому сертифікат на три тисячі гривень для забезпечення матеріально-технічної бази гуртків спортивно-технічного напрямку. 


Під час концертної програми для присутніх співали народний аматорський хор ветеранів війни і праці м. Любомля «Осіннє золото», народний аматорський ансамбль «Любава» РБК, колектив «Еко» Хелмського повіту Республіка Польща. Вокальні виступи дарували призери та переможці щорічного районного пісенного конкурсу «Зірки над Бугом».

1





2

1

Дорослі насолоджувалися піснею, а дітвора завзято витрачала на атракціонах батьківські гроші.

1

2

1

1

2





1

«За годину 500 гривень спустили, – ділиться витратами мама двох хлопчиків Ольга Козачук. – Спустилися на трьох гірках, поскакали на батуті, покаталися на американських гірках, поласували солодкою ватою і півтисячі як і не було в гаманці. Минулого року розваги дешевшими були».


Так, за порцію адреналіну на американських гірках – 50 грн, покататися на паровозику – 35 грн, проїхатися на поні якихось 50 метрів – 25 грн, половити рибку на вудочку з магнітом – 35 грн, поскакати 10 хвилин на батуті – 35 грн, покидати дартс – 25 грн, постріляти в тирі – 20 грн, висипати кольоровим піском картинку – від 35 до 50 грн (залежно від розміру), намалювати метелик, квіточку чи павука на обличчі – 20 грн, викарбувати пам’ятну монету – від 35 до 60 грн (залежно від металу копійки).


1


2


1

Приїхали на свято зі своїми виробами і продавці-рукодільники.

1


1

1

1

1

1







Звісно, не обійшлася забава без попкорну, солодкої вати, морозива, цукерок на паличці, які дорослим нагадували смак дитинства, та різноманітних охолоджених напоїв. Дорослі могли втамувати спрагу холодним пивом, за яке просили 15 грн за півлітри, а також шашличком – 30 грн за 100 г.

Незважаючи на досить високі ціни, як на розваги, так і на їжу, скрізь люди стояли у чергах.

За здоров’ям відпочиваючих уважно спостерігали фельдшер швидкої допомоги Людмила Швейда та водій Володимир Коваль.


За правопорядком - поліціянти.

Загалом День міста вдався на славу: була гарна концертна програма, від різнобарв’я атракціонів аж мерехтіло в очах, кожен мав для себе забаву до душі та зміг відпочити на славу.


2

1

1


1

1

1


1



1



1

1

4

2





2

1

2



1

4

1

2

3



1



2

1

З 20 години біля сцени розпочалася дискотека, яка тривала до пізньої ночі, поки теплий літній дощ не розігнав усіх присутніх.



1

1


1

Псували загальну атмосферу гори сміття біля урн і не тільки біля них. Не всі відпочиваючі, напевно, знають: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. На наступне святкування Дня міста місцевій владі варто врахувати, що люду буде багато, а відповідно – й сміття, яке бажано, хоч частково, таки прибирати ще під час дійства.





2

 

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024