Громада з Любомльщини має шанс створити ЦНАП за підтримки Європейської програми

24 Вересня 2018, 14:23
ЦНАП 2085
ЦНАП

Рівненська об’єднана територіальна громада отримала шанс створювати свій ЦНАП за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Про це йдеться на сайті «U-LEAD з Європою».

У липні 2018 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила другий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП. Комісія з відбору, у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала 157 заявок від органів місцевого самоврядування та відібрала 118 громад для подальшого аналізу їх спроможності та розробки Технічних Завдань для створення ЦНАП/

Також децентралізатори звертають увагу всіх кандидатів, що включення до списку не означає безумовної підтримки або ж підтримки в повному обсязі, оскільки значна кількість заявок ще потребують належного офіційного підтвердження зобов’язань та перевірки інформації (детальніше читайте, будь ласка, у офіційному оголошенні про результати першого відбору).

Конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені спільно Програмою та громадою, з урахуванням методологічних підходів Програми до функціонування належного ЦНАП та за результатами візитів до кожної громади. Метою візитів є детальне оцінювання реальних потреб та визначення заходів щодо модернізації та створення ЦНАП. У разі виявлення непереборних перешкод для участі громади в Програмі або надання громадою недостовірної інформації заявка може бути відхилена на будь-якому етапі.

Починаючи з 24 вересня 2018 року кожну громаду зі списку будуть відвідувати уповноважені спеціалісти Програми. Протягом жовтня-грудня 2018 року для кожної спроможної громади буде складене Технічне Завдання для створення / модернізації ЦНАП із зобов’язаннями Програми і громади.

Для громад, які не стали переможцями цього раунду відбору, наголошують, що основними причинами відхилення заявок були:

– подання заявок органами місцевого самоврядування (ОМС) та місцевими органами виконавчої влади, які не належать до цільової групи Програми;

– критичний брак інформації у заявці для її оцінювання (в тому числі відсутність інформації про приміщення, необхідних фотографій тощо);

– відсутність належного приміщення для ЦНАП та відсутність у заявці інформації про будь-які перспективи вчасного облаштування такого приміщення та/або відсутність інформації про фінансування відповідних видатків.

Звертаємо увагу, що громади, які не були відібрані, а також громади, які раніше не подавали заявки, можуть подаватися на участь у наступних раундах відбору. Нагадаємо, що попереду ще два раунди відбору, в кожному з яких буде обрано до 150 громад для участі в Програмі. Так до квітня 2020 року буде здійснена підтримка до 600 громад для модернізації та створення Центрів надання адмінпослуг.

Бажаємо успіху у наступному відборі!

Волинська область

  1. Борантинська
  2. Затурцівська
  3. Оваднівська
  4. Рівненська
  5. Цуманська
  6. Шацька
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024