Чеченець, який переправляв на Любомльщині нелегалів через кордон, сплатить лише штраф

21 Вересня 2018, 11:18
Затримані нелегали 2309
Затримані нелегали

Уродженець села Рубєжноє Наурського району Чеченської Республіки, який є громадянином Російської Федерації, у змові з іншими особами організував незаконне переправлення через державний кордон України до Польщі групи нелегальних мігрантів у складі п’ятьох громадян Шрі-Ланки та одного громадянина Азербайджану.

За даними слідства, 17 липня 2018 року, він у селі Миловань Любомльського району надавав відповідні вказівки та поради нелегалам, коригував та вказував напрям їхнього руху вздовж кордону поза межами пунктів пропуску через річку Західний Буг, видав їм рятівні жилети, – пише Район.Ковель.

Однак о 19-й годині 40 хвилин того ж дня прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Рівне» Луцького прикордонного загону всі нелегали, які намагались незаконно перетнути державний кордон України, були виявлені та затримані.

У той же час після «провалу» нелегалів чеченець здійснив втечу через Західний Буг, де приблизно о 20-й годині був затриманий працівниками прикордонної варти Республіки Польща та в подальшому переданий Державній прикордонній службі України.

Правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження № 12018030150000238 за ч. 2 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією засобів вчинення злочину.

Під час досудового розслідування прокурор Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури Ігор Повшук уклав з обвинуваченим угоду про визнання винуватості від 10 вересня 2018 року. Громадянин Російської Федерації беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення та дав згоду на призначення покарання.

Судом встановлено, що «зміст угоди про визнання винуватості відповідає вимогам ст. 472 КПК України, її умови не суперечать вимогам КПК та КК України, інтересам суспільства».

Суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк затвердив вищевказану угоду про визнання винуватості, визнав чеченця винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України і призначив йому покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу у розмірі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень.

Речові докази у справі: рюкзак з одягом та засобами особистої гігієни, паспорт громадянина Російської Федерації на ім’я обвинуваченого, які зберігалися в Любомльському відділі поліції, головуючий по справі наказав повернути його власнику.

Затриманого чеченця звільнили з-під варти у залі суду відразу ж після проголошення вироку.

Коментарі
21 Вересня 2018, 18:35
Беспрєдєл
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром