Напої, які тамують спрагу в спеку

18 Червня 2016, 11:03
1493

У спеку людський організм втрачає близько 4 літрів рідини. Вчені ж встановили, що в спрагу людина починає відчувати при втраті 1 літра. Після втрати 2 літрів знижується розумова діяльність, а 3 літрів - з'являються запаморочення. Так, дуже важливо заповнювати рівень втраченої рідини в організмі. На 1/3 заповнюють втрату води в організмі супи, фрукти, овочі, хліб. На 1/2 рівень води заповнюється напоями.

Вода з лимоном і медом

Такий симбіоз корисних продуктів допоможе впоратися з бажанням з'їсти що-небудь солоденьке, яке неодмінно призводить до утворення зайвих кілограмів на боках і сідницях. Можна в такий освіжаючий літній напій додати ще корицю і мускатний горіх – так звичайнісінька вода перетвориться на енергетичний напій.

Квас

Цей старовинний і дуже популярний досі напій є ще і дуже корисним, так як він здатний зняти гостре відчуття голоду. Це можливо за рахунок відмінної живильної цінності цього хлібного напою. При цьому їжа після вживання квасу буде потрапляти не в порожній шлунок. Для якнайшвидшого схуднення і в боротьбі з постійним відчуттям голоду квас варто пити в перервах між прийомами їжі. Зараз існує досить багато варіантів цього напою: полуничний, ягідний, медовий, пшеничний – вибір залишається тільки за вами. Головне, щоб він був натуральним.

Яблучний відвар із родзинками

Цей напій може ефективно заспокоювати почуття голоду. Випиваючи яблучний відвар з родзинок, ви зможете регулювати кислотну середу організму і вироблення шлункового соку. Це відмінний спосіб не переїдати і при цьому швидко худнути. Для приготування цього напою, вам буде потрібно нарізати всього одне яблуко, додати трохи родзинок і води. Ця суміш доводиться до кипіння і після охолодження готова до вживання. Важливо – такий напій абсолютно безпечний для малюків і майбутніх мам.

Медовий напій із шипшиною

Це ще один відмінний засіб для втамування голоду. Чай з медом і шипшиною досить часто зустрічається серед різних дієт для схуднення. Кислуватий напій із шипшини з солодкими медовими нотками забезпечить відчуття ситості і відверне апетит. І в цьому випадку можна додати до напою пряної кориці – так він стане ще пікантнішим.

Компот

Цей ароматний напій готують з свіжих, заморожених або висушених ягід і фруктів. Він дасть вашому організму необхідні вітаміни і корисні речовини. Також компот сприяє виведенню шлаків і відмінно втамовує голод. Всім, що мріють схуднути, варто ввести цей чудовий напій в свій раціон на постійній основі. Різноманітність рецептів приготування компоту 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром