У Любомлі обговорили встановлення податку на лісові землі

16 Вересня 2018, 11:14
Податок на лісові землі 1735
Податок на лісові землі

У Любомльській РДА відбулася нарада щодо встановлення податку на лісові землі.

Участь у нараді взяли: перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Герасимчук, директори державних лісових господарств Любомльського – Володимир Туревич та Прибузького – Володимир Корецький, виконуюча обов’язки начальника Любомльського управління ГУ ДФС Світлана Сулік, голови об’єднаних територіальних громад Вишнівської – Віктор Сущик, Рівненської – Володимир Крижук, Головненської – землевпорядник Василь Дзядук та сільські голови Машівської – Наталія Сахарук, Згоранської – Олександр Лукашук. Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Світлана Сулік порекомендувала присутнім щодо ставок розміру податку на землі лісового господарства, зазначивши, що прийняте рішення не повинно призвести лісгоспи до банкрутства при встановленні високих ставок.

Крім того, органам місцевого самоврядування рекомендували у найкоротший термін внести зміни до рішень про встановлення ставки земельного податку за лісові землі на 2018 рік, а також встановити (в разі необхідності переглянути) на 2019 рік, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».

Зміни внесені до пункту 273.1 статті 273 Податкового кодексу. Попередня норма цієї статті передбачала, що податок за лісові землі справляється як складова рентної плати, що визначається податковим законодавством. Нова редакція встановлює, що податок за лісові землі складається з земельного податку та рентної плати.

З урахуванням зазначених змін до чинного законодавства, платники податків, які є власниками або користувачами земельних ділянок, що відносяться до лісових земель, зобов’язані не пізніше 20 вересня 2018 року подати до контролюючих органів за місцем знаходження таких земельних ділянок декларації з плати за землю з розрахунком земельного податку за лісові землі.

«Прохання до вас, щоб ви на своїх сесіях все таки по можливості прийняти ставку 0,1% на цей рік, щоб наші лісгоспи могли працювати, там також працюють люди. Це два потужних підприємства які дійсно працюють в нашому районі, які за минулий рік сплатили понад 20 млн. грн. податків», – підсумовуючи зазначив голова райдержадміністрації Олександр Устименко.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024