Розділили радість свята з громадою Машева

11 Вересня 2018, 18:38
День Машева 2569
День Машева

Це село має славний родовід, що налічує сотні віків. Хоча перша згадка про нього датована XV століттям, історики припускають, що корені Машева тягнуться ще із XII століття. Цей населений пункт відомий також як батьківщина визначного польського письменника Болеслава Пруса.

Цікаві факти зафіксовані в літописі Машева пізнішого часу. Особливо трагічними вони були в роки Другої світової війни, зокрема українсько-польського протистояння. І сьогодні село славиться своїми жителями, яких шанують за працю, обдарованість, небайдужість до громадських справ.

Саме про тих, ким гордиться Машів, говорила у своєму виступі заступник голови Любомльської районної партійної організації ВО «Батьківщина» Валентина Мед. Вона подякувала за сумлінність і вручила подарунки ветерану праці Ользі Солом’янюк, колишньому директору місцевої школи Трохиму Влащуку, старшій медсестрі інфекційного відділення Любомльського ТМО Тетяні Свінчук, до якої за медичною допомогою завжди звертаються односельчани, завідувачці бібліотеки Валентині Корчук, директорці Будинку культури Тетяні Гусар.

Особливі слова поваги Валентина Мед адресувала матерям багатодітних родин, справжнім берегиням сімейних традицій Ганні Шишуті, Тетяні Орищук. Вони теж отримали подарунки від «Батьківщини» Любомльщини.

Валентина Мед відзначила небайдужість, яку проявляють до справ громади Тетяна Сачук та Ніна Вігура, а також активність у житті села голови первинки «Батьківщини» Марії Богуш, і вручила їм подарунки.

День Машева
День Машева

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром