Через «Ягодин» незаконно перевозили ліс

10 Вересня 2018, 12:12
Контрабанда лісоматеріалів 1480
Контрабанда лісоматеріалів

Водій фірми-перевізника із Сумщини намагався експортувати понад 30 кубометрів тополі та сосни під виглядом фрезерованих заготовок для виготовлення піддонів.

Згідно з поданою до митного оформлення експортною декларацією та товаросупровідними документами на вантаж у причепі автомобіля переміщуються у Голландію майже 22 та майже 9 кубічних метрів фрезерованих заготовок для виготовлення піддонів з тополі та сосни відповідно. Загалом – 8540 дощок загальною вартістю понад 108 тисяч гривень, – повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

За інформуванням правоохоронців митники провели повний огляд цього товару. Фактично в транспортному засобі містились дошки листяних та хвойних порід без жодної обробки, без гребеня.

Такі лісоматеріали класифікуються за зовсім іншим кодом, ніж був заявлений в експортній декларації. Для вивезення їх з митної території України обов’язковим документом є Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів. Його підприємець не оформляв, оскільки з самого початку подав неправдиві відомості про свій товар, необхідні для визначення його коду.

Такі дії, згідно зі статтею 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предмету правопорушення  з його конфіскацією.

Нині лісоматеріали з тополі та сосни тимчасово вилучено на склад митниці до прийняття судом рішення по суті адміністративної справи.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром