Любомльській школі №3 виповнилося 30 років

09 Вересня 2018, 17:26
46 першокласників у ювілений для школи рік сіли за парти. 7653
46 першокласників у ювілений для школи рік сіли за парти.

Колектив школи запросив на свято всіх, хто так чи інакше був причетний до її діяльності – пенсіонерів, тих, хто змінив місце роботи, представників влади.

На урочистій лінійці господарів здоровили батьки, голова РДА Олександр Устименко, голова Любомльської ОТГ Роман Ющук, срібний медаліст 1997 року, заступник голови ОТГ Микола Оніщук, заступник директора Любомльського професійного ліцею Микола Романюк. Благословив на новий навчальний рік настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці, отець Василій Мельничук.

Теплі зворушливі слова виголосив екс-директор Василь Стрільчук, який, по суті, прийняв ключі від школи і став першим керівником діючого закладу.

1
Екс-директор Василь Стрільчук привітав колег із ювілеєм та побажав нинішній очільниці Тетяна Янчук і надалі йти в ногу з часом.
Екс-директор Василь Стрільчук привітав колег із ювілеєм та побажав нинішній очільниці Тетяна Янчук і надалі йти в ногу з часом.

Трохи історії. Першим очільником у березні 1987-го призначили Валентина Рибачука, який керував завершенням новобудови й завозом меблів по 1988-ий, а з 1999-го по 2002-ий знову очолював колектив. Василь Стрільчук керував школою протягом дев’яти років, впроваджуючи новації в життя. Лише два роки пропрацював директором Анатолій Бохін, який передчасно пішов у засвіти. Продовжив справи попередників Анатолій Сень. Уже вісім років керує закладом Тетяна Янчук, котра йде в ногу із сучасністю.

Навчальний заклад першим у районі вибрав профільне навчання для старшокласників. Експериментальний клас вела Тетяна Янчук, скоротивши програму початкової освіти з трьох до двох років. Як результат – із 16 випускників – четверо медалістів.

Ріс кадровий потенціал – збільшувалася кількість вихованців. До речі, випускники люблять школу і, певно, кожен другий учень – це їхній син чи донька. У 1995 році тут здобувало знання більше 800 дітей, навчання було двозмінне. Першим у районі відкрили комп’ютерний клас.

Зі школи вийшли у світ 119 золотих і срібних медалістів, кожен із них закінчив виш в Україні, а дехто – і в Польщі. Гордяться педагоги своїми випускниками: Лариса Шум викладає в технологічному інституті в Одесі, Микола Федонюк – у Львівському аграрному національному університеті, Ірина Шевчук – провідна акторка Львівського драматичного театру, Сергій Машковський – успішний бізнесмен у Житомирі, Мар’яна Костюк працює у Польському посольстві у Варшаві. Кандидатами наук стали Андрій Левконюк та Алла Дмитрук.

Нині у школі навчається 546 учнів, цьогоріч одна учениця отримала золоту медаль, троє – срібні. За кількістю призерів обласних олімпіад та конкурсів заклад зайняв ІІ місце в районі після гімназії. Гордиться шкільна родина юним артистом Андрієм Ковальським, який виборов ІІ місце на ХІІ Міжнародному фестивалі дитячої творчості «Назустріч мрії», який проходив у Коблево.

«Суттєві зміни відбувалися у відповідності до реформ: трирічне й чотирирічне навчання в початковій ланці, потім – профілізація, далі – перехід на 12-річну освіту, яка по-новому стартувала у цьому році, — розповідає нинішня очільниця закладу Тетяна Янчук. — Якщо дійсно старшокласник отримуватимуть профіль, як це прописано в стандарті, то, звісно, це буде якісна освіта Нової української школи. До речі, окрім наявного дидактичного матеріалу, ми отримали ноутбук, принтер і два монітори. Будемо продовжувати працювати в експериментальному режимі. Вже отримали сертифікат регіонального рівня, затверджений вченою радою Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти. Хочеться вірити, що 46 дітей, які в ювілейному році стали першокласниками, будуть жити дійсно по-новому».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром