Одне свято – на три села

30 Серпня 2018, 16:32
2398

Три громади – Висоцька, Терехів та Приріччя – зібралися разом, щоб спільно відзначити іменини своїх населених пунктів. Такі урочисті зібрання мають особливу родзинку, адже тоді згадують тих, хто прославив своє село, хто залишив добрий слід у серцях земляків, хто виховує діток, вирощує хліб, трудиться, не покладаючи рук від зорі до зорі.

Напевне, на три села не знайдеться жінки, яка б так вправно орудувала косою і бороною, тримала чималу господарку, як Софія Мартинюк. Дарма, що їй зозуля накувала 77 років, вона й набагато молодших заткне за пояс. Отож подарунок, який вручила цій працьовитій жінці заступник голови Любомльської районної парторганізації ВО «Батьківщина» Валентина Мед, – цілком заслужена винагорода за її старання і в полі, і на обійсті.

У таких невеликих селах, як Висоцьк, Терехи, Приріччя, кожна людина на виду, бо живуть як однією родиною, виручають одне одного й допомагають, якщо потрібно. Низький уклін та подяку за працю разом і з подарунками від «Батьківщини» Валентина Іванівна передала медпрацівникові Наталії Веремко, листоноші Тетяні Шигідін, завідувачці бібліотеки Валентині Шигідін, вчительці Валентині Хомич, яку пам’ятають її учні, хоча вона вже на заслуженому відпочинку, ліснику Володимирові Савошу, ветеранові праці Олександру Шигідіну та іншим селянам.

Хоч і має чимало домашніх клопотів наймолодша багатодітна мама Юлія Сіжук, та все-таки знаходить час і для громадських справ. Валентина Мед вручила і їй нагороду під загальне схвалення присутніх на святі.

Не забули організатори Дня села і про доброчинність – тутешні господині приготували смаколики і продавали їх усім охочим. Виручені кошти передадуть українським бійцям в зону Операції Об’єднаних Сил. До благодійного ярмарку долучилися і місцеві «батьківщинівці», які теж купували домашню випічку.





Валентина БОЙКО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39