На «Ягодині» в закарпатця вилучили авто за підроблені документи

22 Серпня 2018, 15:02
Конфісковане авто 1452
Конфісковане авто

Мешканець Закарпаття виготовив реєстраційний номер до машини, подібний до реєстраційних знаків постійної реєстрації Німеччини, і намагався за ним ввезти в Україну автомобіль OPEL VECTRA.

Митники виявили підробку, а ще – дійсний тимчасовий транзитний номер Республіки Польща на посту «Ягодин», – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Відповідно до його пояснень, чоловік придбав у власність транспортний засіб у Німеччині і зняв його з реєстрації. Отримавши транзитний номерний знак  Республіки Польща, після проходження митного контролю у Дорохуську, замінив його на підроблений, але ідентичний за цифровим значенням знак постійної реєстрації ФРН.

Відповідно до статті 381 Митного Кодексу України громадянам дозволяється з метою транзиту ввозити транспортні засоби особистого користування за умови їх письмового декларування і внесення на рахунок органу доходів і зборів грошової застави.

Застава обчислюється в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких транспортних засобів з метою вільного обігу. Зазначені вимоги не поширюються на транспортні засоби, постійно зареєстровані у відповідних органах іноземної держави. Добре знаючи ці норми, але не маючи наміру сплачувати заставу, громадянин вдався до протизаконних маніпуляцій.

Унаслідок автомобіль, вартістю 149 тисяч гривень, вилучено на склад митниці до рішення суду про притягнення порушника до відповідальності за ст. 472 Митного кодексу України. Санкція статті – штраф у розмірі 100 відсотків вартості транспортного засобу та його конфіскація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39