Біличі: і радість спілкування, і подарунки від «Батьківщини»

20 Серпня 2018, 17:41
День села в Біличах 3864
День села в Біличах

Атмосфера сімейного свята панувала в Біличах під час Дня села, яке тутешні активісти вирішили відзначити 19 серпня.

Хоча в цьому маленькому населеному пункті немає своєї церкви, традиційно на Яблучний Спас, або Преображення Господнє, на гостину до батьків приїжджають діти та онуки, місцевих жителів відвідують далекі та близькі родичі. Тож у післяобідню пору всією громадою зійшлися вони біля місцевої школи, де організатори свята облаштували затишний куточок згідно із українськими народними традиціями.

Біличі давно живуть як одна родина – тут діляться спільним радощами й бідами, вболівають одне за одного, якщо несподівано постукає біда, підтримують одне одного. Бо ж недарма кажуть, що добрий сусід кращий за далекого родича. А головне – тут бережуть родинні традиції. Для молодих таким прикладом є подружжя Олени та Івана Рудків, які прожили в парі найдовше. Їм і вручила подарунок заступник голови Любомльської районної парторганізації ВО «Батьківщина» Валентина Мед, яка привітала усіх присутніх із Днем села. Подарунком вона також відзначила довгожительку Наталію Масловську, на очах котрої відбулося багато пам’ятних подій місцевої історії, а також багатодітні родини Наталії Сенюк та Ірини Литвинюк. 

У Біличах, де немає своє сільської ради, бо вони входять до складу Зачернецької, багато залежить від громадських активістів. Саме вони ініціюють чимало справ, аби рідне село не зникло, а розвивалося, а його жителі користувалися тими ж послугами, що доступні у великих сільських населених пунктах. Відтак Валентина Мед привселюдно подякувала за сумлінність і неспокій Олександру Ковальчуку, Сергію Сельвашуку, Олексію Булці, Світлані Савчук, Ірині Морозюк, а також керівнику місцевої первинки «Батьківщини» Миколі Власюку. Подарунки, які вона вручила їм, – символічна винагорода за їхню працю на благо громади.

Без відзнаки від «Батьківщини» не залишилася і місцева молодь – Валентина Мед передала спонсорські кошти для проведення дискотеки.




 

Коментарі
21 Серпня 2018, 07:22
НЕЗАБАРОМ ВИБОРИ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024