З’явився новий пункт видачі дозволів на міжнародні перевезення

18 Серпня 2018, 09:20
пункт видачі дозволів на міжнародні перевезення 2929
пункт видачі дозволів на міжнародні перевезення

У приміщенні Голобської селищної ради, що на вулиці Ковельській, відкрили пункт видачі дозволів на міжнародні перевезення.

Презентація другого на Волині сучасного пункту відбулася у п'ятницю, 17 серпня, – пише ІА ВолиньPost.

На відкриття прибули голова Волинської ОДА Олександр Савченко, в.о. голови «Укртрансбезпеки» країни В'ячеслав Дідківський, керівник управління Державної служби України з безпеки на транспорті Віталій Конончук, голова Ковельської РДА Віктор Козак, голова селищної ради Сергій Гарбарук, представники Асоціації міжнародних перевізників та небайдужі волиняни.

За словами Віктора Козака, відкрили пункт з ініціативи «Укртрансбезпеки» за підтримки місцевої та обласної влади.

«Біля пункту видачі дозволів є паркомісця, кафе, магазин. У приміщенні є банк, термінал, місця для відпочинку, а також ЦНАП, що дуже зручно. Парковка не дуже велика, але дозволяє водію зробити паузу та отримати дозвіл», – зауважив він.

Такий пункт видачі дозволів вигідний не лише перевізникам, а й усім волинянам, адже це дозволить залучити додаткові гроші у бюджет.

У свою чергу, керівник управління «Укртрансбезпеки» в області Віталій Конончук розповів, що питання облаштування пункту видачі дозволів на міжнародні перевезення обговорювали з В'ячеславом Дідківським ще з березня.

«Ми обрали географічно і стратегічно правильне місце – Голоби. Хочу запевнити, що це не остання реалізована ідея. Ми зі збереження тієї штатної чисельності, яка є, відкриваємо додаткові можливості для перевізників», – відзначив він.

Пункт видачі дозволів на міжнародні перевезення працюватиме у будні з 9:00 до 18:00.

Голова ОДА Олександр Савченко зауважив, що в Україні є лише два регіони, де працюють по два таких пункти – Київська та Волинська області. До слова, на Волині ще один пункт діє у Ковелі.

«У всіх країнах видаються дозволи, щоби вантажі могли перевозити в різних країнах Європи. Цим пунктом ми «перекрили» західну частину області, адже всім, хто їхав по міжнародних переходах, треба було брати дозвіл у Ковелі, Львові чи Києві. Водії тут отримують дозвіл і одразу їдуть на «Ягодин», – поділився очільник краю.

Він наголосив, що кошти з отримання послуг підуть на розвиток громад області, тому чим більше таких пунктів створять, тим буде вигідніше для волинян.















 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024