Любомльчан запрошують на відкриття унікального музею у Луцьку

11 Серпня 2018, 09:32
1347

Фундаторами та натхненниками створення першого в Україні світового рівня музею сучасного українського мистецтва стала родина Корсаків.

Урочисте відкриття Музею сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться 24 серпня 2018 року о 17.00 год за адресою: м. Луцьк, вул. Карбишева, 1, культурно-розважальний центр «Адреналін Сіті».

Загальна площа першої черги музейного комплексу становитиме близько 5 000 кв. м і міститиме низку виставкових залів. Площа постійної експозиції займе 3 000 кв. м.

У музеї буде представлено роботи понад 100 видатних митців (більш як 800 арт-об’єктів). Живопис, графіка, скульптура, інсталяція, відеоарт – тут зібрана колекція творів мистецтва найкращих українських авторів ХХ- ХХІ століття.

За словами Лесі Корсак, однієї із організаторів цього проекту, саме Галерея сучасного українського мистецтва «Арт-кафедра», яка відчинила свої двері понад чотири роки тому, стала ідейним початком створення приватного музею. Головна мета музею, на думку його засновників, – сприяння розвитку духовності нації та пропагування українського мистецтва у світі.

Задля реалізації такої місії передбачено проведення виставок, які представлятимуть творчість найкращих вітчизняних художників як в Україні, так і за кордоном, а також пошук нових та повернення забутих імен до історії мистецтва.

У планах фундаторів є організація фестивалів перформансу та відеоарту, гостьових лекцій та концертів сучасної музики, театральних вистав та демонстрація арт-фільмів.

У рамках роботи музею влаштовуватимуть майстер-класи для дорослих та дітей із досвідченими митцями-практиками різних сфер: живопису, фото, скульптури, графіки, а восени почне працювати Академія сучасного мистецтва та дизайну.

Музей сучасного мистецтва планує організувати співпрацю із школами, коледжами, університетами регіону: екскурсії в період навчання та канікул, проведення уроків в атмосфері музею та мистецьких конкурсів, а також започаткувати школу підвищення кваліфікації вчителів малювання загальноосвітніх, музичних та художніх шкіл, для викладання у якій залучать найкращих художників та мистецтвознавців України.

«Надзвичайно важливим завданням музею буде зняття ореолу ортодоксальності із академічного мистецтва та пропагування авангарду завжди і у всьому, без жодних обмежень. Ми хочемо, щоб ця інституція була не просто збіркою експонатів, а безперервним потоком культурницьких заходів, а Луцьк став одним із центрів сучасного мистецтва нашої держави і достойно та по-сучасному виглядав на світовому рівні», – запевняє Віктор Корсак, один із організаторів цього проекту.

Засновники вважають, що музейний комплекс стане не тільки одним із туристичних центрів України, а й осередком сімейного дозвілля, улюбленим місцем проведення вихідних, адже тут можна буде відпочити, розважитися, дістати нову порцію знань та естетичної наснаги.

Музей працюватиме з 12 до 20 години щоденно. Вартість квитка – 30 гривень, для студентів та школярів – 15. У середу музей можна буде відвідати безплатно. У п’ятницю із 18.00 вільний вхід для молоді.

Запрошуємо всіх поціновувачів сучасного українського мистецтва на врочистості з нагоди відкриття Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Вхід у день відкриття вільний.

Читайте також9 років Адреналін Сіті у дев’яти картинках

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024