Святкування престольного празника у Коцюрах

09 Серпня 2018, 10:30
Престольний празник у Коцюрах. 2618
Престольний празник у Коцюрах.

У селі Коцюри ось уже 11 років як засвітилася лампада у новозбудованому невеличкому храмі на честь святої рівноапостольної Марії-Магдалини. Її пам’ять церква вшановує 4 серпня. Настоятелем храму з 2010 року є протоієрей Віктор Сулік, який завоював авторитет прихожан своєю щирістю, простотою та відданістю служінню Богу.

З того часу, як відчинилися двері святині, прихожани йдуть до неї зі своїми радощами, бідами та проблемами.

Одними з найактивніших парафіян, які часто відвідують богослужіння, є сім'я Івана та Марії Кравчуків. Вони протягом життя бережуть свою віру, примножують любов до Творця та передають її дітям та онукам. Нещодавно пара відсвяткувала 65-річчя подружнього життя. Голові сімейства Івану виповнився 91 рік, а його половинці Марії – 87. Жінка й досі співає у церковному хорі. На знак подяки Всемогутньому Творцеві та з нагоди престольного свята подружжя подарувало храму вишиті хоругви.

Подружжя Івана та Марії Кравчуків уже 65 літ у парі.
Подружжя Івана та Марії Кравчуків уже 65 літ у парі.

Традиційний церковний передзвін цьогоріч у день пам’яті Марії-Магдалини скликав вірних до молитви. Святкове богослужіння та хресну ходу навколо храму очолив благочинний Любомльської округи отець Василій Мельничук, який і звернувся з проповіддю до парафіян.

На запрошення отця Віктора Суліка співслужити святкову літургію прибули священики з сусідніх сіл.

Подяку за звершену молитву в честь храмового свята священикам, паломникам та всім учасникам торжества висловив настоятель церкви святої рівноапостольної Марії-Магдалини.





Ганна САЧУК, прихожанка храму

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024