Рятувальники і лісівники нагадали про безпеку відпочинку на природі

02 Серпня 2018, 16:00
інструктаж з правил безпеки на відпочинку 1830
інструктаж з правил безпеки на відпочинку

2 серпня працівниками Любомльського районного відділу УДСНС спільно з ДП «Прибузьке лісове господарство» було проведено інформаційний рейд в рекреаційних зонах району задля попередження пожеж в лісових масивах.

Навіть найменша іскра здатна знищити значні площі лісових насаджень.

У пожежонебезпечний період - необережне поводження з вогнем, залишені без догляду багаття, випалювання сухої рослинності та сміття, кинутий недопалок чи сірник – це ті чинники, які вмить можуть призвести до катастрофи.

Учасники рейдів нагадали відпочивальникам, що для відпочинку краще обирати спеціально облаштовані рекреаційні зони та суворо дотримуватись правил розкладання багать, наголосили на тому, що по закінченню відпочинку багаття необхідно загасити і обов’язково перевірити, що воно згасло.

Подорожуючи автомобілем, не слід кидати недопалки та сірники на узбіччя доріг, які межують із лісовими насадженнями. Діти повинні бути завжди під наглядом дорослих, адже дитячі пустощі з вогнем – одна із розповсюджених причини виникнення пожеж.

Рятувальники зазначили, що у разі виявлення пожежі в лісі на початковій стадії, можна спробувати загасити її власними силами за допомогою підручних засобів. Якщо ж займання вже поширилося, необхідно сповістити про подію Службу порятунку за номером «101».


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром