У Любомльській лікарні проводять операції з ендопротезування кульшового суглоба

19 Липня 2018, 09:27
Ендопротезування кульшового суглобу. 7096
Ендопротезування кульшового суглобу.

Метою такого оперативного втручання є повернення людини до активного життя, безболісного руху та здатності обслуговувати себе.

У сучасному розумінні ендопротезування кульшового суглобу – це оперативне втручання, при якому відбувається заміна кульшового суглоба пацієнта на штучний кульшовий суглоб, – йдеться на сторінці facebook ТМО Любомльського і Шацького районів.

Лікарі визначають перелік абсолютних показів до ендопротезування кульшового суглоба: деформуючий артроз (остеоартрит) кульшового суглоба, ревматоїдний артрит кульшового суглоба, асептичні некрози головки стегнової кістки та пухлина стегнової кістки та ін..

Цей перелік захворювань також доповнюється травматичними пошкодженнями кульшового суглоба (перелом головки стегнової кістки, перелом шийки стегнової кістки), при яких необхідно ендопротезування кульшового суглоба, як єдиний варіант лікування.

Найчастіше під час консультацій пацієнти запитують, який протез ставити, з цементним чи безцементним типом фіксації та від чого залежить тип фіксування?

Протези з цементним типом фіксації найчастіше застосовують у хворих 60-80 років, це зумовлено слабкістю кісткової тканини внаслідок остеопорозу. Крім того, цементний тип фіксації протеза дозволяє раннє навантаження на оперовану кінцівку, що важливо для хворих старшого віку.

Ендопротези з безцементним типом фіксації рекомендуються хворим у більш молодому віці до 60 років, з добре збереженою кістковою тканиною.

Кожен хворий, який потребує ендопротезування кульшового суглобу, повинен в обов’язковому порядку проходити підготовку та обстеження до оперативного втручання.



Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром