Формування громад Волині без «білих лям»: що зміниться у Любомському районі

03 Липня 2018, 15:02
4096

Як виглядатиме Перспективний план формування територій громад Волинської області – це питання розглядали 25 червня 2018 року на засіданні профільної комісії Волинської облради.

Обласна державна адміністрація внесла на розгляд проект рішення, який враховує у відповідності до методичних рекомендацій офіційно подані місцеві ініціативи та пропозиції спеціально створеної робочої групи, – ідеться на персональному сайті Сергія Кошарука, заступника голови Волинської ОДА.

«Білими плямами» поміж собою спеціалісти називають ті громади, котрі до цього часу неактивні та не визначилися щодо об’єднання в майбутню об’єднану громаду чи приєднання до існуючої ОТГ

Нині таких – 32 громади на території семи районів, зокрема в Іваничівському, Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Любешівському, Любомльському, Ратнівському та Старовижівському.

Відповідальним суб’єктом формування Перспективного плану ОТГ в області законом визначено – обласну державну адміністрацію. Проте головою ОДА створена спеціальна робоча група зі спеціалістів та фахівців, яка попередньо розглядає усі питання Перспективного плану те рекомендує облдержадміністрації відповідні рішення.

Облдержадміністрацією, з урахуванням критеріїв Мінрегіону щодо формування спроможних об’єднаних територіальних громад, позиції окремих депутатів обласної ради, міських, селищних, сільських рад, а також рекомендацій робочої групи з підготовки змін до перспективного плану формування територій громад Волинської області сформовано ряд пропозицій, зокрема:

у Любомльському районі запропонували:
- включити до складу Любомльської міської ОТГ Хворостівську територіальну громаду Любомльського району.



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024