Аматорські колективи Любомльщини підтверджували звання «народних»

01 Липня 2018, 11:09
Під час концерту 2210
Під час концерту

У міському будинку культури відбулись виступи народних аматорських колективів Любомльського району на підтвердження звання «народний».

З вітальними словами до учасників дійства та присутніх завернулись: голова районної державної адміністрації Олександр Устименко, голова районної ради Микола Сушик, голови об’єднаних територіальних громад Любомльської – Роман Ющук, Рівненської – Володимир Крижук, Вишнівської – Віктор Сущик та начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Любомльської міської ради Володимир Дячук. Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

«Мені дуже приємно, що мене запросили на таке чарівне дійство, на фестиваль народної творчості. Народна творчість – це те підґрунтя на якому росте наш народ, це ті звичаї які дякуючи вам підтримуються. Хочеться щоб таких народних колективів в нашому районі збільшувалось, а саме головне щоб до цього залучалась молодь. Традиції які ви несете в народ, щоб не згасали, а тільки продовжувалися тому, що це саме найцінніше в народі. Хочу побажати нашим колективам підтвердити звання «народних» і щоб народна творчість розвивалась в нашому районі», – звернувся голова районної державної адміністрації Олександр Устименко.

Понад  дві години глядачі мали змогу переглянути та насолодитися виступами учасників народного аматорського театру міського будинку культури, народної аматорської хорової капели с. Згорани, народного аматорського вокального ансамблю «Надія» будинку культури с. Рівне, народного аматорського фольклорного колективу «Перевесло» будинку культури с. Радехів, народного аматорського фольклорного колективу «Опалинка» с. Гуща, учасників підготовчої студії народного аматорського вокального ансамблю естрадної пісні «Голос любові», народного аматорського хору ветеранів війни і праці «Осіннє золото» міського будинку культури, народного аматорського хору «Любава», ансамблю народних інструментів міського будинку культури, народного аматорського фольклорного колективу «Дуброва» будинку культури-філії с. Куснища.

Атестаційна комісія підтвердила звання «Народний» всіх аматорських колективів Любомльщини, подякувала учасникам за гарну підготовку та побажала всім творчої наснаги.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024