У Любомлі судили чоловіка, який намагався провести через «Ягодин» деталі артилерійської установки

18 Червня 2018, 15:24
2725

Чоловік намагався провезти через митний пост компоненти до артилерійської установки АК 630 (шестиствольний артилерійський автомат АО-18 системи Гатлінга разом з обертальним блоком стволом калібру 30 мм), які отримав через «Нову пошту» з Російської Федерації, однак вони були вилучені працівниками митниці.

Про це пише ІА «Волинські новини», посилаючись на вирок Любомльського районного суду від 7 червня.

Згідно з обвинувальним актом, в період з 12 лютого по 27 березня 2017 року обвинувачений умисно організував доставку теплообмінника, в порожнину якого невстановленими особами на території Російської Федерації поміщені компоненти до артилерійської установки АК 630 (шестиствольний артилерійський автомат АО-18 системи Гатлінга разом з обертальним блоком стволом калібру 30 мм), з міста Бєлгород Російської Федерації через пункт пропуску «Гоптівка-Нехотєєвка» Харківської митниці ДФС на територію Харківської області, а звідти за допомогою кур’єрської служби до відділення №1 ТОВ «Нова Пошта» у місті Володимир-Волинський.

27 березня у цьому відділенні чоловік отримав вказаний теплообмінник із компонентами до артилерійської установки. Зокрема, 31 березня без наявності висновку, дозволу чи документа про гарантії він організував переміщення через митний кордон України теплообмінника з тими ж компонентами до артилерійської установки АК 630 через митний пост «Ягодин» автомобілем «Фіат Дукато», не повідомивши про вміст переміщуваного теплообмінника інспекторам митниці під час усного опитування та заповнення митних декларацій, після чого після чого зазначені товари військового призначення були виявлені та вилучені працівниками митних органів.

У суд кримінальне провадження надійшло у формі обвинувального акту з угодою про визнання винуватості. Відтак, суд затвердив угоду, визнавши чоловіка винним та призначивши покарання у вигляді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень. Однак на підставі п.«в» ст.1 Закону України «Про амністію у 2016 році» звільнив його від призначеного покарання.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39