Дівчина із Гупалів мріє знову бути гарною

14 Червня 2018, 11:56

Життя 18-річної Іванки Гаджало кардинально змінилося після автомобільної аварії, в яку вона потрапила у березні цього року.

Дівчина показує фото кількарічної давнини. На них вона – усміхнена красуня-випускниця, – йдеться у сюжеті журналістів 12 каналу.

Нагадаємо, у березні 2018 року машина, в якій сиділа дівчина, злетіла у кювет і перевернувся. Ні водій, ні решта пасажирів не постраждали. А от на обличчі Іванки живого місця не залишилось.

Безліч переломів щелепи, піднебіння та черепа, вибиті зуби, незряче око. 10 днів у реанімації. Щоб скріпити уламки кісток, знадобилось більше сотні металевих штифтів та надскладна операція у Києві.

Однак, череп досі сильно деформований, а рани гнояться. Попри тяжкі травми, дівчина не падає духом. Допомагає мамі по господарству, доглядає за молодшими братами та робить з паперу квіти. А ще вірить – колись буде навіть красивішою, ніж була.


Як сталась аварія, Іванка не пам’ятає. Знає, що сіла в машину з подругою та двома її знайомими хлопцями. Власник машини був п’яним і віддав кермо товаришу, який не мав водійського посвідчення. Після трагедії водій приходив до неї у лікарню зі сльозами, просив вибачення і привозив гроші на лікування. А от власник машини і колишня подруга з дівчиною більше не спілкувались.

Аби виправити наслідки аварії, дівчині знадобиться ще одна складна операція. Потрібно наростити кістки, яких не вистачає. В подальшому – імплантувати зуби. Скільки це коштуватиме, поки невідомо. Одне лиш виправлення щелепи може коштувати 20 тисяч доларів. Аби мрії Іванки стали дійсністю, рідні просять про допомогу. Кажуть, кожна гривня буде помічною.