Судили військовослужбовця з Любомльщини за незаконне зберігання боєприпасів

04 Червня 2018, 17:38
2240

Військовослужбовця з військової частини А1008 притягнули до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами, які виявили у нього вдома під час обшуку.

Про це йшлося під час засідання Любомльського районного суду 29 травня, — пише ІА «Волинські новини».

На засіданні суд встановив, що військовослужбовець 14-ї ОМБ незаконно придбав і перемістив до місця свого постійного проживання 2 корпуси наступальних осколкових ручних гранат типу «РГД-5» з маркувальними позначеннями «170-79Т», 33-82Т» та 2 уніфікованих запали дистанційної дії типу «УЗРГМ-2», які відносяться до вибухових пристроїв, бойові припаси, а також 1 корпус наступальної осколкової ручної гранати типу «РГД-5» з маркувальним позначенням «41-75Т», який відноситься до заряду вибухової речовини і є придатним до вибуху.

Усе це озброєння військовий незаконно зберігав удома.

Свою вину він повністю визнав. А дії пояснив тим, що коли озброєння вивантажували в військовій частині в місті Володимирі-Волинському після повернення із зони АТО, то він мав намір здати їх командуванню, однак не зробив це через власну неорганізованість та перебування в госпіталях. Тому, пояснив обвинувачений, перевіз гранати додому і зберігав до їх виявлення під час обшуку.

Обираючи міру покарання, суд врахував характер і тяжкість вчиненого злочину, а також те, що військовий позитивно характеризується по місцю проживання та проходження військової служби. Також до обставин, що пом'якшують покарання, суд відніс щире каяття обвинуваченого, а ще - його участь у  антитерористичній операції та статус учасника бойових дій.

Військового визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, і призначили йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Однак, на підставі ст.ст.75, 76 КК України, суд звільняє його від відбування покарання, якщо він протягом року не вчинить нового злочину.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром