Новоспечені батьки отримали свідоцтво про народження дитини у пологовому будинку

09 Травня 2018, 12:58
3582

У Територіальному медичному об’єднанні Любомльського і Шацького районів у пологовому відділені породіллі мають право і можливість отримати свідоцтво про народження дитини ще до виписки.

У вівторок, 8 травня, провідний спеціаліст Любомльського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області Алла Сущик урочисто вручила свідоцтво про народження донечок новоспеченим батькам, які захотіли отримати ці документи у пологовому відділенні.

3 травня Мирослава Пендзюх із села Запілля народила першу дитину – донечку Марію. У день виписки батьки отримали свідоцтво про її народження.

А сім’я Дячуків із Любомля 4 травня святкуватиме відразу два дні народження: первістки Діаночки та бабусі Галини Олексіївни, яка на 52 роки старша за свою першу онуку.


Район.Любомль щиро бажає діткам рости здоровими, на радість батькам, бабусям і дідусям.

Алла Сущик нагадала, що з початку 2016 року молоді тата й мами отримали унікальну можливість зареєструвати новонародженого прямо в пологовому будинку.

«Якщо раніше ця процедура була в компетенції ЗАГСу (ДРАЦС), то тепер усе набагато простіше – це можна зробити в тому пологовому будинку, де з’явився малюк на світ. При цьому, компетенція пологового не розширилася, просто в їхньому приміщенні у визначені дні знаходиться представник РАГСу (ДРАЦСу), який зможе внести відомості про дитину до реєстру.

Свідоцтво отримують у пологовому будинку в день виписки (не раніше і не пізніше). Отримати тут документ після виписки ніяк не вийде. Якщо цю можливість не використовуєте вчасно – вирушайте в РАГС. Але хочемо нагадати, що виписка зазвичай здійснюється на третій день після пологів, якщо вони пройшли без ускладнень. Дуже часто в перші два дні життя малюка батьки ще сумніваються у виборі імені. Вони мають повне право впродовж 30 днів із народження малюка вибирати йому ім’я та зареєструвати безпосередньо в РАГСі.

Для отримання свідоцтва в пологовому будинку потрібен такий же перелік документів, як і для РАЦСу. Особливої складності при зборі документів виникнути не повинно, адже написання заяви – це п’ятихвилинна справа, медичне свідоцтво видають якраз у пологовому будинку. А з паспортами і зовсім все просто.

До речі, свідоцтво отримують тільки батьки немовляти. Вручають їм документ під час виписки з пологового будинку. Ніяким іншим родичам ми його не видаємо», – розповіла працівник ДРАЦСу.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром