На Любомльщині ліквідували канал контрабанди сигарет з використанням безпілотників

20 Лютого 2024, 11:13
На Любомльщині ліквідували канал контрабанди сигарет з використанням безпілотників 1341
На Любомльщині ліквідували канал контрабанди сигарет з використанням безпілотників

Оперативники Волинського загону спільно з військовослужбовцями відділу «Рівне» викрили чергову оборудку контрабандистів, які за допомогою безпілотників збиралися переправити через українсько-польський кордон тютюнові вироби.

Про це інформують у Держприкордонслужбі.

У межах протидії цьому виду протиправної діяльності кримінальні аналітики оперативних підрозділів загону встановили можливі місця злету та посадки безпілотних літальних апаратів у прикордонні Ковельщини. 

Реалізовуючи наявну інформацію напередодні вночі прикордонники знайшли неподалік держрубежу катапульту для запуску безпілотника та три пакунки з сигаретами, підготовленими до переміщення. Поряд знаходилось чотири акумуляторні батареї для живлення БпЛА.

У ході подальших пошукових заходів на околицях населених пунктів Римачі та Любомль виявили два безпілотні літальні апарати типу «Літак».

Безпілотники, акумулятори та катапульту, а також 720 пачок тютюнових виробів прикордонники передали детективам Бюро економічної безпеки у Волинській області.

Наразі встановлюються всі обставини та причетних до правопорушення осіб.     

Заходи проводилися спільно зі співробітниками УСР у Волинській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024