У Городненській школі відбувся семінар керівників музеїв

04 Травня 2018, 08:40
2956

Проведення такого заходу давно стало доброю традицією на теренах Любомльщини, що в першу чергу сприяє обміну досвідом й інформацією між музейниками та краєзнавцями району.

Про розвиток шкільного музейництва у районі, його перспективи та проблеми розповіла методист відділу освіти Любомльської РДА Валентина Трач, – йдеться на сторінці facebook Любомльського краєзнавчого музею.

Олександр Остапюк, старший науковий співробітник краєзнавчого музею, ознайомив розповів присутніх з діяльністю музеїв в районі, їх роллю в охороні культурної спадщини краю.

Керівник зразкового музею Прикордонної слави Гущанського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» Ніна Середа презентувала власний досвід підготовки екскурсоводів шкільних музеїв, розповіла про успіхи учениці 8-го класу Тетяни Світюк, яка стала учасницею ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів «Край, в якому я живу», що проходив в місті Чернігів і виборола ІІІ місце.

Своїми напрацюваннями з організації історико-краєзнавчої та дослідницької роботи поділився Василь Загура, вчитель історії, керівник музею історії села Городно. Наприкінці семінару він також ознайомив керівників музею з пам’ятками історії та архітектури с. Городно.

Учасники семінару побували у місцевій церкві Св. Луки, відвідали Олександро-Невський ставропігійний жіночий монастир, побували біля пам’ятного знака побудованого в честь подій французько-російської війни 1812 р., та ін.







Фото із сайту відділу освіти Любомльської РДА

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024