Польські фермери планують перекрити пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин»

07 Лютого 2024, 17:57
Польські фермери планують перекрити пункт пропуску «Дорогуськ - Ягодин» 614
Польські фермери планують перекрити пункт пропуску «Дорогуськ - Ягодин»

За попередньою інформацією польської сторони, місцеві фермери планують розпочати страйк у окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні вранці 9 лютого.

Цю інформацію підтвердила Державна митна служба України.

Наразі польські митники поінформували про те, що блокування пункту пропуску «Дорогуськ - Ягодин» має розпочатися об 11:00 за київським часом 9 лютого із використанням сільськогосподарської техніки. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня 2024 року.

Протестувальники мають намір здійснювати пропуск всіх автобусів та по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години. Також буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на вʼїзд в Україну.

Щодо інших пунктів пропуску на кордоні з Польщею, інформація зʼясовується, для цього заплановані зустрічі з представниками польської митної адміністрації.

Після отримання офіційного підтвердження блокування польсько-українського кордону додатково поінформуємо про ситуацію у пунктах пропуску.

Нагадаємо, польські перевізники 6 листопада 2023 року розпочали блокування руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

16 січня на «Ягодині» відновили рух вантажівок: польські перевізники завершили блокування

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024