Забагато везуть: на Ягодин «женуть» перевантажений транспорт

03 Травня 2018, 09:00
2081

Правоохоронці розпочали на Волині комплекс заходів «Перевізник».

З 20 квітня в Україні триває комплекс заходів під умовною назвою «Перевізник». Мета – контролювати безпеку дорожнього руху при перевезенні пасажирів та запобігати дорожньо-транспортним пригодам, - повідомляє прес-служба патрульної поліції Волинської області.

Статистика вражає: лише за 1 квартал 2018 року сталось 269 ДТП за участю громадського транспорту, в яких 44 особи загинуло та майже півтисячі – травмовано.

Здійснюючи профілактику аварійності, волинські патрульні перевіряють не лише дотримання водіями й перевізниками Правил дорожнього руху, а й Правил перевезення пасажирів.

Особливу увагу приділяють технічному стану транспортних засобів та проходженню медичного огляду водіями тощо. На жаль, порушень є чимало, і ось лише кілька прикладів за останні два дні.

1 травня луцькі патрульні перевірили маршрутне таксі Луцьк-Колки та встановили, що водій вчасно не пройшов обов’язковий технічний контроль. На нього винесли постанову за ч.3 ст. 121 КУпАП (керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов).

Ще один водій «маршрутки» № 200 розмовляв по мобільному телефону, перевозивши пасажирів. За це отримав постанову за ч.2 ст. 122 КУпАП (користування під час руху транспортного засобу засобами зв’язку). 

Водій маршруту № 24 розмовляв по мобільному телефону, не мав при собі технічного паспорта та вчасно не пройшов технічний контроль. Відповідно, отримав постанови від інспекторів за ці кричущі порушення.

Водій автобуса Луцьк-Берестечко рухався не тим маршрутом, який зазначений у документах. Патрульні оформили постанову за ч.3 ст. 133-1 КУпАП (відхилення від визначеного маршруту руху автобуса).

А водій «маршрутки» синього кольору грубо наразив пасажирів на небезпеку, оскільки перевозив більше людей, ніж зазначено в документах. Це передбачає адміністративну відповідальність, відповідно до ч. 1 ст. 121-2 КУпАП (перевезення водіями транспортних засобів, що працюють у режимі маршрутних таксі, пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу або визначену в реєстраційних документах на цей транспортний засіб).

Забагато пасажирів віз і водій маршрутки «Рожище-Дубище» сьогодні вранці. Теж отримав постанову за ст. 121-2 КУпАП.

Такі ж порушення виявляють і ковельські патрульні. На трасі Київ-Ковель-Ягодин найбільш типовими порушеннями є перевезення вантажів, які перевищують допустиму норму.

Наприклад, днями на водія DAF оформили постанову за ст. 132-1 КУпАП (порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами). Він перевозив вантаж, що перевищує допустимі габарити, без погодження з поліцією. Порушник змушений буде сплатити штраф 510 гривень.

Ці та інші порушення є типовими і щодня виявляються волинськими патрульними. 

Закликаємо перевізників та водіїв дотримуватись законодавства щодо дорожнього перевезення пасажирів, адже навіть незначні, на перший погляд, порушення, можуть спричинити негативні й летальні наслідки.







 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024