«Ягодин»: у волинянина конфіскували авто й майже 100 тисяч гривень штрафу нарахували

28 Квітня 2018, 10:27
1723

Чоловік намагався ввезти на митну територію України автомобіль VOLKSWAGEN на іноземній реєстрації, 1997 року випуску.

Під час оформлення документів на митному посту він подав польський технічний паспорт на транспортний засіб та нотаріальне доручення на право користування цим автомобілем, яке ніби-то було видане нотаріусом у місті Гродєцкі Мазовєцькі, – інформують фіскали Волині.

Проведеною перевіркою було встановлено, що за дві доби перед цією спробою чоловік уже намагався ввезти той самий VOLKSWAGEN з Республіки Польща, проте йому відмовили у пропуску у зв’язку з відсутністю документів про право власності на авто.

На запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії до Канцелярії нотаріальної у місті Гродєцкі Мазовєцькі, польський нотаріус повідомив, що пред’явлене нотаріальне доручення ним не оформлялося, а з огляду на підпис нотаріуса на папері, йдеться про фальсифікацію документа.

Таким чином, було встановлено факт переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю і поданням органу доходів і зборів доручення на право користування автомобілем, одержаного незаконним шляхом.

Такі дії волинянина, відповідно до статті 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Відтак, автомобіль VOLKSWAGEN 1997 року випуску тимчасово вилучений до рішення суду. Його вартість для обчислення суми штрафу експерти оцінили у 93,9 тисяч гривень.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром